Sto posto zagorsko (17).JPG

Sajam "Sto posto zagorsko": Riječani uživali u zagorskim specijalitetima

Rijeka, 26. kolovoza 2016.
Riječko „šta da“ i zagorsko „kaj“ miješalo se danas uz pjesmu i ples te mirise zagorskih delicija na prepunom riječkom Korzu na kojem je započela dvodnevna sajamska izložba "100 posto zagorsko u Rijeci". Riječanima i turistima gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar podijelili su i porcije zagorske purice s mlincima.

više

Obilazak radova u Zajčevoj (3).JPG

Gradonačelnik i tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture obišli radove na obnovi kolnika u Zajčevoj ulici

Rijeka, 26. kolovoza 2016.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić obišli su danas započete radove na rekonstrukciji kolnika i željezničkog kolosijeka u Ulici Ivana Zajca, vrijedne više od 2,9 milijuna kuna.

više

Dajmo djeci krila (3).JPG

Mališanima Dječjeg vrtića "Mirta“ darovane igračke iz Marije Bistrice

Rijeka, 26. kolovoza 2016.
Mališane Dječjeg vrtića "Mirta" na Kantridi danas su razveselile nove igračke koje su im darovane u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila". Podjelu kompleta drvenih tradicijskih igračaka proizvedenih u Mariji Bistrici inicirao je župan Željko Kolar, a omogućila Krapinsko-zagorska županija.

više

Ri gastro (2).JPG

Delicijama od smokava i liganja nastavljaju se Ri gastro dani

Rijeka, 26. kolovoza 2016.
Smokva i lignja dvije su nove zvijezde namirnice koje će se naći na menijima riječkih ugostitelja u nastavku Ri gastro dana. Tjedan smokava počinje 30. kolovoza i traje do 6. rujna, a odmah nakon toga slijedi i Tjedan liganja koji će na menijima ostati do 13. rujna.

više

Projekt privremene regulacije prometa (2).jpg

Nova prometna regulacija u centru grada, počinju radovi na obnovi kolnika u Ulici Ivana Zajca

Rijeka, 24. kolovoza 2016.
TD Rijeka promet obavještava građane da će u petak, 26. kolovoza 2016. godine, započeti radovi na obnovi kolnika na dijelu državne ceste D8 u Ulici Ivana Zajca u Rijeci, kao i nova (privremena) regulacija prometa. Zbog iznimno jakog intenziteta prometa i suženja s četiri na dva prometna traka, u Zajčevoj ulici očekuju se gužve i zastoji u prometu. Očekivani rok završetka radova je prosinac 2016. godine.

više

PAR Poduzetnički kamp (2).JPG

Startup timovi iz cijele Hrvatske na PAR Poduzetničkom kampu u Rijeci

Rijeka, 24. kolovoza 2016.
Jedanaest startup timova iz cijele Hrvatske sudjeluje u četvrtom po redu PAR Poduzetničkom kampu koji se od 23. od 25. kolovoza odvija u Rijeci. Timovi razvijaju svoje poduzetničke ideje uz pomoć vrhunskih mentora, a posljednjeg dana finalisti će prezentirati najuspješnije projekte na Trsatskoj gradini. Ukupni nagradni fond PAR Poduzetničkog kampa je 45.000,00 kuna.

više

Izjave povodom odluke ministra Hasanbegovića o nepotvrđivanju imenovanja dr.sc. Marina Blaževića intendantom kazališta

Rijeka, 23. kolovoza 2016.
Slijedom Rješenja Ministarstva kulture od 17. kolovoza 2016. kojim ministar Zlatko Hasanbegović odbija zahtjev Gradskog vijeća Grada Rijeke od 14. srpnja 2016. godine za potvrđivanjem Odluke o imenovanju dr.sc. Marina Blaževića za intendanta HNK Ivana pl. Zajca, izjave za medije uputili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,  predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac te dr. sc. Marin Blažević.

više

Sara Kolak.jpg

Gradonačelnik Vojko Obersnel čestitao Sari Kolak na olimpijskom zlatu u Riju

Rijeka, 19. kolovoza 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je čestitke bacačici koplja Sari Kolak na sjajnom nastupu i osvojenoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

više

Prijatelji mora (2).JPG

Izložba „Plavi sat" gostuje na riječkom Korzu

Rijeka, 19. kolovoza 2016.
Velika tradicionalna izložba projekta „Prijatelji mora", ove godine pod nazivom „Plavi sat", gostuje na riječkom Korzu od 19. kolovoza do 2. rujna 2016. Cilj izložbe je pokazati domaćim i stranim gostima zavidnu medijsku kulturu kroz turističku fotografiju koja na osebujan način prati život na hrvatskom Jadranu.

više

Masters vaterpolo (3).JPG

Izvučeni parovi za Europsko masters prvenstvo u vaterpolu

Rijeka, 17. kolovoza 2016.
Pod pokroviteljstvom Europske federacije vodenih sportova (LEN) Bazeni Kantrida ugostit će još dva velika natjecanja: Europsko masters prvenstvo u daljinskom plivanju koje će se održati 10. rujna te Europsko masters prvenstvo u vaterpolu od 12. do 17. rujna.

više

Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u riječkim osnovnim školama

Rijeka, 17. kolovoza 2016.
Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke raspisao je javni poziv u svrhu osiguranja pomoćnika u nastavi za neposredan odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Rijeka.

više

Vela Gospa.jpg

Deseci tisuća vjernika proslavili svetkovinu Velike Gospe na Trsatu

Rijeka, 16. kolovoza 2016.
Proslava svetkovine Velike Gospe u perivoju Gospe Trsatske na Trsatu okupila je desetke tisuća vjernika iz svih krajeva Hrvatske, ali i drugih država. Središnje misno slavlje u Svetištu Majke Božje predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić, a svetkovini je prisustvovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

više

Socijalni program Grada Rijeke: zaprimanje zahtjeva za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama i vrtiću i za podmirenje troškova javnog gradskog prijevoza

Rijeka, 12. kolovoza 2016.
Od 16. kolovoza do 20. rujna 2016. Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana Rijeke za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama ili vrtiću u 2016./2017. godini.

više

Potpisivanje Povelje u Gospiću.jpg

Riječki Regionalni info centar za mlade, Likovna udruga „Lika“ i KIC Gospić potpisali Povelju o suradnji i partnerstvu

Rijeka, 13. kolovoza 2016.
Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza, u KIC-u je potpisana Povelja o suradnji i partnerstvu između Regionalnog info centra za mlade iz Rijeke, Likovne udruge „Lika“ Gospić i KIC-a Gospić. Poveljom se utvrdila suradnja potpisnika po pitanju osnivanja Info centra za mlade u Gradu Gospiću kako bi se unaprijedilo djelovanja mladih i za mlade u društvu.

više

Zamjenik gradonačelnika u Rostocku.jpg

Zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić u posjetu prijateljskom gradu Rostocku

Rijeka, 12. kolovoza 2016.
U sklopu obilježavanja 50. obljetnice prijateljske suradnje između Grada Rijeke i Grada Rostocka, zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić boravi u službenoj posjeti tom njemačkom gradu.

više

Regata.jpg

Uskoro četvrto izdanje Regate tisuću otoka

Rijeka, 12. kolovoza 2016.
Nakon uspješne organizacije tri Regate tisuću otoka, Riječki jedriličarski klub i Porto Montenegro Yacht Club pozivaju jedriličare na četvrto izdanje ove jedinstvene navigacijske regate koja prolazi između više od 1000 jadranskih otoka od 15. do 25. rujna 2016. Sudjelovanje u regati prilika je natjecateljima i za uvrštenje na popis svjetskih jedriličarskih rekorda jer je World Speed Sailing Record Council nedavno potvrdio rekorde Regate tisuću otoka.

više

Polaganje vijenaca (1).jpg

Polaganjem vijenaca obilježeni Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Rijeka, 5. kolovoza 2016.
U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Grada Rijeke položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen-obilježjima poginulima u Domovinskom ratu.

više

Velebitsko hodočašće.jpg

Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj - Krasno 2016

Rijeka, 3. kolovoza 2016.
Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" u suradnji s International police Association – Sekcija Hrvatska i Alpinističkim klubom "Čopalj" već šesti put organizira "Velebitsko hodočašće zahvale Majci Božjoj". Cilj projekta je prinošenje zahvalne svijeće u Svetište Majke Božje od Krasna u čast braniteljima i specijalcima koji su u Domovinskom ratu poginuli na Velebitu. Hodočašće dugo 250 kilometara započinje na Tulovim gredama 8. kolovoza i završava u Krasnu na blagdan Velike Gospe.

više

Uloga Grada Rijeke u zbrinjavanju napuštenih životinja

Rijeka, 29. srpnja 2016. 
Temeljem podataka iznesenih u najavi današnje konferencije za medije koju su organizirale udruge Prijatelji životinja, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Vis vitalis, Kira, Traži se prijatelj te Lunjo i Maza, službe Grada Rijeke iz Odjela za komunalni sustav i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb upućuju sljedeće priopćenje kao odgovor na prozivke navedenih udruga, uz zamolbu onim medijima koji su pratili navedenu konferenciju da prenesu i ove informacije iz Grada Rijeke.

više

ESI.JPG

Rijeka ponosna na Europske sveučilišne igre

Rijeka, 29. srpnja 2016.
„Postigli smo cilj koji smo željeli, a to je da Rijeka može biti dobar organizator velikih sportskih natjecanja u svakom pogledu. Dokazali smo da imamo dobru sportsku infrastrukturu i smještajne kapacitete te možemo i znamo odraditi i najveće izazove“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za medije u povodu okončanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. u kojima je sudjelovalo više od 12 i pol tisuća ljudi, od toga 6.000 sportaša-studenata iz 41 europske države.

više

Simbolična primopredaja ključeva.jpg

Centru za rehabilitaciju Rijeka predani ključevi dvaju gradskih stanova za organizirano stanovanje korisnika u zajednici

Rijeka, 28. srpnja 2016.
Dva gradska stana predana su danas na korištenje Centru za rehabilitaciju Rijeka u svrhu organiziranog stanovanja u zajednici za korisnike Centra za rehabilitaciju. Ključeve gradskih stanova ravnateljici Centra Gordani Saršon uručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

više

Dom Turnić (3).JPG

Dom za psihički bolesne odrasle osobe "Turnić" dobio dvije nove zajednice organiziranog stanovanja

Rijeka, 28. srpnja 2016.
Dom za psihički bolesne odrasle osobe "Turnić" za svoje je korisnike na Donjoj Vežici i Turniću otvorio još dvije nove zajednice organiziranog stanovanja. Time je uspješno realiziran još jedan dio procesa deinstitucionalizacije domova socijalne skrbi koji Grad Rijeka na različite načine podupire već dugi niz godina.

više

78 kolegij 1.jpg

Sigurnosno stanje u Rijeci u prvih šest mjeseci zadovoljavajuće

Rijeka, 26. srpnja 2016.
Stanje sigurnosti na području grada Rijeke u prvih šest mjeseci ove godine obilježilo je smanjenje broja ukupno evidentiranih kaznenih djela, rečeno je na kolegiju gradonačelnika, posljednjem pred godišnje odmore. Na kolegiju je iznesena informacija o održavanju još dva velika sportska plivačka natjecanja koja će se održati u rujnu, a gradonačelnik Vojko Obersnel je za zapovjednika i zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe  Grada Rijeke imenovao dosadašnje obnašatelje tih odgovornih dužnosti.

više

Zatvaranje sveučilišnih igara (1).jpg

Simboličnim spuštanjem zastave zatvorene 3. Europske sveučilišne igre

Rijeka, 26. srpnja 2016.  
Simboličnim spuštanjem zastave ESI 2016. završene su 3. Europske sveučilišne igare koje su od 12. do 25. srpnja održane u Zagrebu i Rijeci i na kojima je sudjelovalo 5,800 studenata iz 41 zemlje i 409 sveučilišta. Hrvatska je organizirala najbolje Europske sveučilišne igre u povijesti, rečeno je na zatvaranju Igara održanom sinoć na riječkom Korzu.

više

EUG2016. Rijeka 1.jpg

Primanje u Rijeci za predstavnike EUSA-e i NUSA-e

Rijeka, 25. srpnja 2016.
Večeras u Rijeci završavaju najuspješnije, najmasovnije i najbolje organizirane Europske sveučilišne igre kojima su domaćini bili Zagreb i Rijeka. Tim povodom u Grand hotelu Bonavia upriličen je prijam za visoke dužnosnike EUSA-e i nacionalnih sveučilišnih sportskih asocijacija NUSA u sklopu ESI-a.

više

Najava sezone HNK  Ivana pl. Zajca.jpg

Predstavljena nova sezona HNK Ivana pl. Zajca: međunarodno narodno kazalište

Rijeka, 25. srpnja 2016.
„Međunarodno narodno kazalište“ naziv je slogana pod kojim će se održavati nova sezona HNK Ivana pl. Zajca 2016./2017. Prema riječima v.d. intendanta Marina Blaževića, riječko Kazalište i dalje će biti angažirano kazalište u kojem je estetsko neodvojivo od etičkog.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 24. srpnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Posjet australske veleposlanice (1).JPG

Veleposlanica Australije posjetila Rijeku

Rijeka, 21. srpnja 2016.
U Salonu Grada Rijeke održan je zajednički prijem Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije za veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Susan Cox. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima unapređenja poslovne suradnje i trgovinskih, odnosno gospodarskih odnosa Rijeke i Australije.

više

Djeca iz Srebrenice (1).JPG

Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija ugostili djecu iz Srebrenice

Rijeka, 21. srpnja 2016.
U Salonu Grada Rijeke održalo se zajedničko primanje Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije za djecu iz Srebrenice. Mališani već devetu godinu zaredom, u organizaciji Zbora katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, ljetuju u našem kraju.

više

Predstavljanje projekta u zračnoj luci 1.jpg

Predstavljena ambijentalna glazba skladana za Zračnu luku Rijeka - akustički dizajn „Muzejskog terminala“

Rijeka, 21. srpnja 2016.
Nakon što je prije godinu dana u prostoru zgrade Zračne luke Rijeka otvoren jedinstven projekt u Hrvatskoj, a i šire – muzej na aerodromu, riječka zračna luka dobila je još jednu posebnost – glazbu skladanu upravo za taj prostor, temeljenu na tradicijskoj glazbi ovog kraja.

više

Aplikacija nIS (4).JPG

U Gradskoj vijećnici predstavljena aplikacija “nIS – Nautički informacijski servis“

Rijeka, 21. srpnja 2016.
U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je prezentacija i svečano puštanje u probni rad višejezične aplikacije za pametne telefone „nIS - Nautički informacijski servis“. Aplikaciju je razvilo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u sklopu programa sigurnosti na moru i prevencije pomorskih nezgoda.

više

Luka Rijeka (5).JPG

Potpisani ugovori za izgradnju pozadinskog terminala Škrljevo vrijedni 274 milijuna kuna

Rijeka, 19. srpnja 2016.
Članovi Uprave Luke Rijeka potpisali su danas s izvođačima radova Ugovor o građenju lučkog pozadinskog skladišta Škrljevo u slobodnoj zoni Luke Rijeka-Škrljevo i Ugovor za usluge nadzora nad građenjem. Riječ je o investiciji vrijednoj čak 273,58 milijuna kuna, a radove će izvoditi Zajednica ponuditelja GP Krk d.d., Viadukt d.d. iz Zagreba i G.P.P Mikić d.o.o. iz Omišlja.

više

Bazeni Kantrida (1).JPG

Isplaćena posljednja rata gradskih obveznica kojima su građeni Bazeni Kantrida

Rijeka, 18. srpnja 2016.
Povodom današnje isplate posljednje rate gradskih obveznica kojima su građeni riječki bazeni, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na konferenciji za medije na Bazenima Kantrida zahvalio se građanima i investitorima koji su svojim ulaganjem prije deset godina omogućili izgradnju ovog veličanstvenog sportskog objekta. Ukupni iznos izdavanja gradskih obveznica namijenjenih izgradnji kompleksa Bazeni Kantrida iznosio je 180 milijuna kuna, odnosno 25,4 milijuna eura.

više

Dino 0.jpg

U Rijeci otvorena izložba replika kostura dinosaura u prirodnoj veličini - Divovi patagonije: Istraživanje tek počinje

Rijeka, 15. srpn ja 2106.
Najveća putujuća izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke pod nazivom Divovi patagonije: Istraživanje tek počinje, na kojoj su izložene replike kostura dinosaura i njihovi modeli u prirodnoj veličini, otvorena je sinoć u prostoru bivšeg skladišta Exportdrva u Rijeci.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva  za  ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača

Rijeka, 15. srpnja 2016.
Na temelju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku 2016./2017., Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva  za  ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača. Rok za podnošenje prijave je do 29. srpnja 2016. godine.

više

Gradonačelnik Vojko Obersnel.jpg

Imenovani ravnatelji Doma mladih i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i novi intendant HNK Ivana pl. Zajca

Rijeka, 14. srpnja 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke za novog intendanta HNK Ivana pl. Zajca imenovalo je dr. sc. Marina Blaževića. Za ravnatelja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti ponovno je imenovan Slaven Tolj, a za novog ravnatelja Doma mladih Goran Gračanin. Vijećnici su podržali prijedlog da se Ministarstvu uprave uputi zahtjev za suglasnost za povratak povijesne gradske zastave s orlom na crveno-žuto-plavoj trobojnici, koja je bila službena riječka zastava gotovo pola stoljeća.

više

Skulptura na kampusu.jpg

Skulptura Kut autora Nevena Bilića na Kampusu

Rijeka, 14. srpnja 2017.
Početak Europskih sveučilišnih igara obilježen je na poseban način i na Sveučilišnom kampusu u Rijeci na kojemu je u poslijepodnevnim satima postavljena skulptura Kut, rad akademskog kipara Nevena Bilića iz Zagreba. Skulptura je smještena na novouređenoj pješačkoj površini između studentskog restorana i tek izgrađene pristupne ceste paviljonima studentskog naselja te će svojim oblikom, dimenzijama i materijalom trajno oplemeniti novostvoreni ambijent.

više

Poluukopani spremnici 1.jpg

Postavljeni prvi poluukopani spremnici namijenjeni za prikupljanje različitih vrsta otpada

Rijeka, 13. srpnja 2016.
Prvi poluukopani spremnici namijenjeni za prikupljanje različitih vrsta otpada postavljeni su ispred zgrade Luke Rijeka, Riva 1. Isti takvi spremnici postavit će se na još tri lokacije u centru grada čime će se znatno smanjiti potrošnja vremena, vozila, ljudstva, opreme i energenata potrebni za njihovo pražnjenje, a smanjit će se i neugodni mirisi. Ukupna vrijednost projekta poluukopanih spremnika iznosi 141.863,83 kn s PDV-om.

više

Nove igračke.jpg

Deset novih sprava za igru djece

Rijeka, 12. srpnja 2016.
Tijekom mjeseca lipnja i srpnja na području Grada Rijeke postavljeno je deset novih sprava za igru djece. Sprave su postavljene na dječjim igralištima na kojima su prethodno uklonjeni metalni tobogani a podloga građevinski uređena. Vrijednost ugrađene opreme je: 255.000,00 kn.

više

Europska prijestolnica kulture: raspisan međunarodni natječaj za čelnu osobu agencije koja provodi projekt

Rijeka, 8. srpnja 2016.
Nakon uspješne kandidature za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, te nakon formalnog proglašenja Rijeke prijestolnicom kulture od strane Vlade Republike Hrvatske 23. lipnja, novoosnovana agencija RIJEKA 2020 d.o.o., koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture, raspisala je natječaj za direktoricu/direktora tvrtke.

više

Dionica kod Pizzerie Kokolo.jpg

Nastavak radova na dionici ceste Rešetari – Krnjevo

Rijeka, 8. srpnja 2016.
Radovi na obnovi asfaltnog sloja i održavanju ceste na dionici Krnjevo – Rešetari nastavlja se duž Zametske ulice, i to od Pizzerije Kokolo prema križanju sa ulicom Lozičina (četvrtak i petak), dok se u subotu nastavlja od ulice Lozičina prema križanju s ulicom Bože Vidasa i Braće Monjac.

više

77 gradonačelnikov kolegij (1).JPG

Počinje rekonstrukcija vrtića na Gornjoj Vežici i Vojaku vrijedna 37 milijuna kuna

Rijeka, 5. srpnja 2016.
Za rekonstrukciju dječjeg vrtića "Morčić“ na Gornjoj Vežici i „Đurđica“ na Vojaku Dječjem vrtiću Rijeka odobreno je zaduženje od 37 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, čime će se njihov kapacitet udvostručiti izneseno je na gradonačelnikovom kolegiju na kojem je usvojen je i Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Rijeke za pedagošku 2016./2017. godinu.

više

Priznanje za transparentnost proračuna.jpg

Grad Rijeka dobio priznanje za transparentnost proračuna

Rijeka, 5. srpnja 2016.
Gradu Rijeci danas je od strane Instituta za javne financije uručeno priznanje za transparentnost proračuna. Grad Rijeka nalazi se na petoj, najvišoj razini proračunske transparentnosti u ovom istraživanju, a od ukupno 127 gradova ovu razinu dosegla su još samo 24 grada. U istom vrhu transparentnosti nalazi se tek 8 od 428 općina, ali i 11 od ukupno 20 županija.

više

Sunce.jpg

Zaštitite svoje sunce od sunca

Rijeka, 4. srpnja 2016.
Za gradove uz more tipično je da djeca veliku većinu svojega slobodnog vremena provode na plaži i općenito na otvorenome (šetnja, igra i sl.). Iako je izlaganje tijela suncu nužno zbog zaštite zdravlja kostiju i zuba, dovoljno je to činiti dva ili tri puta tjedno po samo pet minuta dnevno. Više od 20 minuta provedenih na suncu ne povećava dobre učinke vitamina D , a rizik od oštećenja kože povećava se s dužinom izloženosti sunčevim zrakama.

više

nikad nije kasno za ples.jpg

Preporuke za zaštitu zdravlja starijih osoba pri visokim temperaturama zraka

Rijeka, 28. lipnja 2016.
Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske u suradnji sa stručnjacima (NZJZ "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatski liječnički zbor) donosi 10 najvažnijih preporuka kojih bi se u nadolazećem razdoblju ljetnih vrućina trebale pridržavati osobe starije dobi i njihovi bližnji (članovi obitelji, prijatelji, susjedi).

više

Javni natječaj za prodaju stana u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 26. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stana u vlasništvu Grada Rijeke.
Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Raskrižje Krnjevo i Zametska ulica.jpg

Radovi na obnovi kolnika na dionici ceste Rešetari – Krnjevo ukupne duljine 3,7 kilometara

Rijeka, 23. lipnja 2016.
U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na dionici Rešetari – Krnjevo na području grada Rijeke u ukupnoj duljini od 3,7 kilometara. Radovi su podijeljeni u tri poddionice: Rešetari – Martinkovac, Martinkovac – Diračje, Diračje - Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska - Zametska).

više

Javni poziv za sufinanciranje provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini

Rijeka, 24. lipnja 2016.
Odjel za kulturu Grada Rijeke raspisao je Javni poziv korisnicima grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini. Poziv je otvoren do 10. listopada 2016.

više

RInkluzija (1).JPG

„RInkluzija“ zaposlila 56 pomoćnika u nastavi za 65 djece s teškoćama

Rijeka, 17. lipnja 2016.
U Centru za odgoj i obrazovanje održana je završna Konferencija projekta „RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama“, zahvaljujući kojem je ove školske godine zaposleno 56 pomoćnika u nastavi koji su radili sa 65 djece s teškoćama u osnovnim školama Grada Rijeke. Osim rezultata, predstavljena je i nova brošura nastala na ovom projektu.

više

Građanski odgoj (2).JPG

Rijeka prva u Hrvatskoj izradila priručnik za Građanski odgoj i obrazovanje u školama

Rijeka, 16. lipnja 2016.
„Svim onim đacima koji će na jesen sjesti u školske klupe petih razreda i prvi poželjeti upiti znanja iz udžbenika o građanskom odgoju, želim velika i hrabra srca i mudre glave u koje će stati puno optimizma i vjere da je moguće mijenjati svijet i vlastitim snagama graditi društvo u kojem žive ponosni građani“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na predstavljanju udžbenika koji je za riječke školarce izdao Grad Rijeka.

više

Socijalni program Grada Rijeke - poklon-bon za školske knjige učeniku OŠ u 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za dobivanje poklon-bona za školske knjige učeniku OŠ u 2016./2017, od 20. lipnja do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalter br. 5.  

više

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE - PODMIRENJE TROŠKOVA MARENDE I OBROKA U PRODUŽENOM/CJELODNEVNOM BORAVKU UČENIKU OŠ U 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 2016./2017., od 20. lipnja do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE - PODMIRENJE TROŠKOVA BORAVKA DJETETA U JASLICAMA I VRTIĆU U 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama/vrtiću u 2016./2017., od 16. kolovoza do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

Socijalni program Grada Rijeke - podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učeniku srednje škole ili studentu u 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učeniku srednje škole ili studentu od 16. kolovoza do 9. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalter br. 5.

više

Grad Rijeka nastavlja sufinanciranje predškolske djelatnosti drugih osnivača

Rijeka, 7. lipnja 2016.
Grad Rijeka već niz godina sufinancira roditelje s područja grada Rijeke koji iz opravdanih razloga traže sufinanciranje boravka njihove djece u dječjim vrtićima drugih gradova i općina. Za sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača na području drugih gradova i općina u Proračunu Grada Rijeke za 2016. godinu osigurano je 4.700.000,00 kuna.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

Na poziv Grada Rijeke pristiglo 455 prijedloga građana za mala uređenja u kvartovima

Rijeka, 28. travnja 2016.
Temeljem Javnog poziva kojeg je raspisao Grad Rijeka, a putem kojeg su građani mogli predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture na području mjesnog odbora u kojem žive, pristiglo je 455 prijedloga građana.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente za sanaciju i obnovu pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 7. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grad Rijeke objavio je javni poziv vlasnicima/suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i  2018. godini.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više