Prijam tehnička kultura 1.jpg

Zapaženi međunarodni rezultati riječkih udruga tehničke kulture

Rijeka, 27. siječnja 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za članove udruga tehničke kulture koje djeluju na području Rijeke, a koji su na međunarodnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate. Prijam je bila prilika da se istaknutim članovima udruga Zajednice tehničke kulture Rijeka oda priznanje za postignute rezultate te ujedno pruži poticaj za daljnji stvaralački rad.

više

Dan sjećanja na holokaust 1.jpg

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Rijeka, 27. siječnja 2015.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti, a u sklopu projekta "Šafran" na Židovskom groblju Kozala učenici 8. razreda Osnovne škole Škurinje u suradnji sa Židovskom općinom Rijeka i Udrugom antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke održali su prigodan program te pokrenuli inicijativu za postavljanje spomen-obilježja na mjestu gdje je stajala riječka Velika sinagoga.

više

44. gradonačelnikov kolegij

Rijeka,  26. siječnja 2015.
44. gradonačelnikov kolegij održat će se u srijedu, 28. siječnja 2015. godine s početkom u 9,30 sati, u sali 213/II, zgrada Grada Rijeke, Korzo 16.

više

Počeli Hrvatski školski susreti LiDraNo 2015.

Rijeka, 27. siječnja 2015.
Gradsko povjerenstvo Hrvatskih školskih susreta LiDraNo 2015. organizator je Scenskih susreta Lidrano 2015. koji se održavaju u utorak i srijedu, 27. i 28. siječnja 2015. u Filodrammatici. Predviđa se da će 2015. godine na gradskim smotrama LiDraNo sudjelovati oko 400 učenika osnovnih i srednjih škola  te oko 110 njihovih nastavnika-mentora.

više

Stipendije za deficitarna zanimanja 1.jpg

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja

Rijeka, 26. siječnja 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke i pet studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja potpisali su u Salonu Grada Rijeke ugovore o stipendiranju u akademskoj 2014./2015. godinu. Grad Rijeka na temelju podataka prikupljenih od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i potreba u ustanovama Grada, već petu godinu dodjeljuje stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

više

Autori maskote sa hrčkom.JPG

Simpatični hrčak službena maskota Europskih sveučilišnih igara Rijeka-Zagreb 2016.

Rijeka, 26. siječnja 2015.
Europske sveučilišne igre koje će se 2016. godine održati u Rijeci i Zagrebu dobile su službenu maskotu koja je danas predstavljena široj javnosti. U glasovanju u kojem su mogli sudjelovati svi građani, najveći broj glasova osvojio je lik hrčka koji je tako postao zaštitnim simbolom Igara.

više

Dresurno jahanje 1.jpg

Završen Festival sporta osoba s invaliditetom

Rijeka, 25. siječnja 2015.
Teorijskom i praktičnom demonstracijom jahanja osoba s invaliditetom, održanom u klubu dresurnog jahanja ''Pegaz'', priveden je kraju petodnevni Festival sporta osoba s invaliditetom u sklopu projekta „IRIS –Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije“.

više

Festival sporta - Boćanje.jpg

Festival sporta osoba s invaliditetom – boćanje i tenis

Rijeka, 24. siječnja 2015.
U sklopu Festivala sporta osoba s invaliditetom, koji se kao dio projekta IRIS održava u Rijeci, u Dvorani Zamet su u subotu održana teorijska predavanja i treninzi boćanja i tenisa. Voditelji predavanja bili su Dušica Kailer, voditeljica Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac i Ivo Pađen, direktor Tenis kluba Kvarner.

više

Stella Paris i Meštar Toni.jpg

Grobnišćica Stella Paris izabrana za 20. kraljicu Riječkog karnevala

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Dvorana mladosti je i ove godine bila mjesto promjene gradske vlasti i Izbora Kraljice 32. Riječkog karnevala. Pod voditeljskim palicama zabavnog dvojca Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina, uz dobru glazbu, ples i zabavu, Meštar Toni i maškare "preuzele" su vlast u gradu, a za 20. kraljicu Riječkog karnevala izabrana je Stella Paris iz karnevalske skupine "Mesopusna kumpanija Grad Grobnik".

više

Plivanje.jpg

Festival sporta osoba s invaliditetom – prikaz treninga plivanja

Rijeka, 23. siječnja 2015.
U sklopu Festivala sporta osoba s invaliditetom koji se kao dio projekta „Iris“ održava od 21. – 25. siječnja na različitim sportskim lokalitetima u Rijeci, organizirana je teorijska radionica i praktični prikaz treninga plivanja u vodstvu prof. Jasne Lulić Drenjak i prof. Hrvoje Vlahovića. Radionica je održana u prostorijama kompleksa bazena na Kantridi, na poticaj Riječkog sportskog saveza i Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

više

Izgradnja trening kampa Rujevica 1.jpg

Obilazak gradilišta budućeg trening kampa HNK Rijeka na Rujevici

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka Damir Mišković, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor GP Krka Josip Purić sa suradnicima obišli su gradilište budućeg trening kampa HNK na Rujevici, na kojem se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, što znači da bi radovi na sportskom kompleksu s više nogometnih terena trebali biti gotovi krajem svibnja.

više

Predaja zastave FIB-a 1.jpg

Rijeka i službeno domaćin svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015.

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Predajom zastave Međunarodnog boćarskog saveza, upriličenom danas u Salonu Grada Rijeke, Rijeka je i službeno postala domaćin Svjetskog prvenstva seniora u boćanju 2015., koje će se u rujnu održati u Rijeci te na Čavlima i Viškovu. Zastavu je gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu predao  predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica.

više

Festival osoba s invaliditetom atletika 1.jpg

Prezentirana atletika za osobe s invaliditetom

Rijeka, 23. siječnja 2015.
Drugog dana Festivala osoba s invaliditetom, koji se održava u sklopu projekta "IRIS – Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije", jučer je u Osnovnoj školi Gornja Vežica održan je praktični trening atletike za osobe s invaliditetom. Cilj projekta IRIS je dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju te unaprijediti kvalitetu njihovih života, ali i života njihovih obitelji i lokalne zajednice u kojoj žive

više

Donacija defibrilatora 3.jpg

Crveni križ donirao Gradu Rijeci automatske vanjske defibrilatore

Rijeka, 22. siječnja 2015.
Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije doniralo je Gradu Rijeci tri automatska vanjska defibrilatora te jedan školski defibrilator, koji je Grad Rijeka potom poklonio Medicinskoj školi u Rijeci. Vanjski automatski defibrilatori, kojima uz osnovnu edukaciju i laici mogu pružiti prvu pomoć u slučaju iznenadnog srčanog zastoja, postavljeni su u zgradama gradske uprave na adresama Korzo 16 i Titov trg 3 te u Centru Zamet.

više

EPK prijedlozi programa.jpg

Na poziv za predlaganje programa Rijeka europska prijestolnica kulture 2020. pristiglo 187 prijava

Rijeka, 22. siječnja 2015.
Na Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio prijavne dokumentacije projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020., koji je Grad Rijeka raspisao krajem studenog, pristiglo je 187 prijedloga. Iznimno velik broj prijavljenih projekata, od kojih su mnogi ocijenjeni vrlo kvalitetnima, pokazuje opravdanost opredjeljenja Grada Rijeke da se kandidatura za europsku prijestolnicu kulture osmišljava kao projekt cijele lokalne zajednice.

više

Drugi_kolosjek.jpg

STUDIJA OKVIRNIH MOGUĆNOSTI IZGRADNJE DRUGOG KOLOSIJEKA ŽELJEZNIČKE PRUGE NA DIONICI ŠKRLJEVO – RIJEKA – JURDANI

Rijeka, 22. siječnja 2015.
Studija je prvi dio dokumentacije koja je neophodna za realizaciju projekta izgradnje drugog kolosijeka postojeće željezničke pruge kroz grad Rijeku, na dionici od Škrljeva do Jurdana. Naručitelj Studije su Hrvatske željeznice, a Grad Rijeka, kao i Primorsko goranska županija, sudjelovale su u Projektnoj koordinaciji koja je pratila ukupan proces njezine izrade.

više

Arheološki park.jpg

Arheološkom parku godišnja nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata

Rijeka, 21. siječnja 2015.
Nenad Fabijanić, autor idejnog rješenja Arheološkog parka u Rijeci, dobitnik je nagrade "Bernardo Bernardi", godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja. Svečanost dodjele nagrada Udruženja za 2014. godinu održana je sinoć u Francuskom paviljonu u Zagrebu.

više

43. kolegij 1.jpg

Nova odluka o socijalnoj skrbi donijela i veća socijalna prava

Rijeka, 20. siječnja 2015.
Na gradonačelnikovom kolegiju usvojeni su zaključci o visinama pomoći socijalno ugroženim građanima. Unatoč recesiji koja se odrazila i na proračun Grada Rijeke, novom Odlukom o socijalnoj skrbi, koja je stupila na snagu krajem prošle godine, socijalna prava zadržana su na istoj razini kao i prethodnih godina, a neka su i uvećana.

više

Prijam učenici i mentori.jpg

Prijem za učenike i mentore koji su na natjecanjima osvojili prva tri mjesta

Rijeka, 20. siječnja 2015.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijem za nagrađene učenike i mentore koji su u školskoj godini 2013/14. na državnim i međudržavnim natjecanjima iz područja sporta i tehničke kulture osvojili neko od prva tri mjesta.

više

Sporazum o otpisu duga građanima.jpg

Gradonačelnik Obersnel potpisao sporazum o otpisu duga najugroženijim građanima

Rijeka, 20. siječnja 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel potpisao je jučer u Banskim dvorima s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovićem sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. Sporazum su potpisali i predstavnici gradova Zagreba, Splita i Osijeka te javnih tvrtki.

više

Zeleni_utikac.jpg

Natječaj "Zelena energija u mom domu" - Drugi krug - Neslužbena bodovna lista

Rijeka,  19. siječnja 2015.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je drugi krug Javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 20. listopada do 4. prosinca 2014. g. Na natječaj je pristiglo 6 prijava za ukupno 8 sustava.

više

Na Zametu 1.jpg

Uz antonjski rog, podizanjem pusta i karnevalskih zastava na Zametu, Drenovi, Pašcu i Pehlinu maškare preuzele vlast

Rijeka, 17. siječnja 2015.
U organizaciji riječkih tradicijskih i karnevalskih grupa na Pehlinu, Zametu, Drenovi i Pašcu, u subotu je uz Antonjski rog i prigodni program koji sadrži i običaje vezane uz Antonju, upriličeno tradicionalno dizanje Pusta.

više

Upisi u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2015./2016.

Rijeka, 16. siječnja 2015.
Ured državne uprave PGŽ poziva roditelje na upis svoje djece u osnovnu školu u razdoblju od 26. do 30. siječnja 2015. godine, prema pripadajućim upisnim područjima.

više

Novčana pomoć za umirovljenike

Rijeka, 16. siječnja 2015.
Od 19. siječnja do 13. veljače 2015. godine Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva umirovljenika za novčanu pomoć u 2015. godini. Zahtjevi se, uz prateću dokumentaciju, podnose radnim danom, od 8.30 do 15.30 sati, u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

Najava 32. Riječkog karnevala 1.jpg

Kreće ludih mjesec dana Riječkog karnevala

Rijeka, 14. siječnja 2014.
Zvuk antonjskog roga i podizanje karnevalske zastave u subotu, 17. siječnja, označit će početak 32. Riječkog karnevala, koji će ove godine trajati do 18. veljače. Tijekom mjesec dana u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke,  na veselje svih koji vole i žive riječko peto godišnje doba, održat će se pregršt maškaranih događanja.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Rijeka, 13. siječnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Titov trg 3/C u Rijeci. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

UNICULT2020.jpg

Kreću prijave za dvotjedni Međunarodni program iz menadžmenta u kulturi i umjetnosti i kulturnih politika Unicult2020

Rijeka, 12. siječnja, 2015.
Na inicijativu Odjela gradske uprave za kulturu, a u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci krajem lipnja i početkom srpnja bit će održan Unicult2020, Međunarodni program iz menadžmenta u kulturi i umjetnosti i kulturnih politika. Polaznici programa će spojem teorijske i praktične baze znanja steći vještine vezane za kulturnu politiku i kulturni menadžment.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Brod Galeb.JPG

Raspisan natječaj za davanje u koncesiju broda Galeb

Rijeka, 24. prosinca 2014. godine
Otvoren je natječaj za davanje u koncesiju motornog broda Galeb koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Koncesija se daje za gospodarsko korištenje, a natječaj je otvoren do 24. ožujka 2015. godine. Natječaj je dostupan na Elektroničkom oglasniku javne nabave.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više