Sajam braniteljskog poduzetništva 2.jpg

Sajam braniteljskog poduzetništva – Uskrsni braniteljski sajam

Rijeka, 27. ožujka 2015.
U ponedjeljak, 30. ožujka 2015. godine, u 11.00 sati, na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske otvara se "Sajam braniteljskog poduzetništva – Uskrsni braniteljski sajam" koji, kao gospodarsku i turističku manifestaciju, organizira "Milja Grupa" d.o.o. Zagreb. Sajam ostaje otvoren do petka, 3. travnja 2015. Otvorenju će prisustvovat  zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić, koji će i otvoriti ovu manifestaciju.

više

tehnička komisija.jpg

Posjet tehničkih delegata Europskih sveučilišnih igara sportskim objektima

Rijeka, 28. ožujka 2015.
Tehnički delegati obišli su sportske objekte u Rijeci, Kostreni i Opatiji, gdje će se održavati Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016. U Rijeci su delegati obišli Atletsku dvoranu Kantrida, Centar Zamet, Bazene Kantrida te dvije lokacije na otvorenom, točnije na Korzu i Sveučilišnom kampusu na Trsatu.

više

Kulturni doručak 1.jpg

Kulturni doručak u Ugostiteljskoj školi Opatija

Rijeka, 27. ožujka 2015.
U opatijskoj Ugostiteljskoj školi održan je gastronomski promotivni doručak povodom kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. g. Ugostiteljska škola Opatija već nekoliko godina uspješno realizira projekt (U)gosti na doručku te su jedan od njih odlučili posvetiti i promociji riječke kandidature koju zajednički provode gradovi Rijeka i Opatija te Primorsko-goranska županija.

više

48. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Kontinuirana potpora Grada Rijeke Gorskoj službi spašavanja

Rijeka, 24. ožujka 2015.
S ciljem omogućavanja veće sigurnosti građana, Grad Rijeka će i u 2015. godini osigurati 200 tisuća kuna za rad riječke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja te 20 tisuća kuna za rad riječkog ogranka Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa. Grad Rijeka također je dao i podršku izgradnji nove baze GSS sa helidromom na Rujevici, a prema najavama iznesenim na gradonačelnikovom kolegiju, sletilište za helikoptere moglo bi biti uređeno ove godine.

više

Akademija menadžmenta vol.org.jpg

Prijave za Akademiju menadžmenta neprofitnih organizacija

Rijeka, 24. ožujka 2015.
U sklopu projekta "Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih", u kojem je Udruzi Smart jedan od partnera i Grad Rijeka, održat će se Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija namijenjena mladima od 18 do 29 godina. Prijave za Akademiju otvorene su od 24. ožujka do 3. travnja.

više

Keš web portal.jpg

Vikend škola poduzetništva 2015.

Rijeka, 23. ožujka 2015.
Ovogodišnja vikend-škola poduzetništva koja je dio aktivnosti Programa K.E.Š. (Kreativno-edukativne škole za mlade poduzetnike), održat će se od 8. do 10. svibnja 2015. godine u dječjem odmaralištu Dvorac Stara Sušica, na temu "KESH UP - strategija i promocija nove računalne igre".

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 22. ožujka 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 40 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Plan zaštite od požara.jpg

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Planu zaštite od požara na području grada Rijeke

Rijeka, 20. ožujka 2015.
Grad Rijeka objavio je danas na adresi http://ekonzultacije.rijeka.hr/plan-zastite-od-pozara-za-podrucje-grada-rijeke / Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Planu zaštite od požara na području Grada Rijeke.

više

Prijava poreza za 2015. godinu

Rijeka, 20. ožujka 2015. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2015. godinu, do 31. ožujka 2015. godine.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Situacija_Kostabela.jpg

Rekonstrukcija kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele

Rijeka, 13. ožujka 2015.
Rijeka promet obavještava građane da u ponedjeljak, 16. ožujka počinju radovi na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele. Promet će se tijekom izvođenja radova odvijati nesmetano, bez zatvaranja prometnice koja spaja Kantridu i Opatiju i obrnuto. Završetak radova predviđen je sredinom lipnja ove godine.

više

Savjetovanje stipendiranje.jpg

Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima novih odluka o stipendiranju učenika i studenata

Rijeka, 10. ožujka 2015.
Na adresi ekonzultacije.rijeka.hr jučer su otvorena dva savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima novih odluka o stipendiranju. Riječ je o savjetovanju o Nacrtu prijedloga odluke o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola i studenata te o savjetovanju o Prijedlogu odluke o stipendiranju studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području Grada Rijeke.

više

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Grad Rijeka raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Prijave se mogu podnijeti za dodjelu tromjesečne ili polugodišnje potpore književnom stvaralaštvu. Pravo podnošenja prijave na Poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni. Prijave će procijeniti Kulturno vijeće Grada Rijeke za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave na web stranicama Grada Rijeke.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više