59 kolegij .jpg

Sufinanciranjem širih javnih potreba u osnovnom školstvu poticati osnovnu informatičku pismenost i darovitost

Rijeka, 6. listopada 2015.
Grad Rijeka i ove će školske godine sufinancirati čitav niz širih javnih potreba u osnovnom školstvu, poput programa ranog učenja informatike, zatim programa “E-matematičke učionice”, programa “LIADO” i programa „Moja Rijeka“, za što će se iz proračuna izdvojiti 842.000.00 kuna. Novina je priprema za uvođenje Građanskog odgoja u riječke osnovne škole, koji će se po gradonačelnikovom zaključku pripremiti za iduću školsku godinu.

više

IV. Međunarodni Invest forum.jpg

Austrija zemlja partner četvrtog Invest foruma

Rijeka, 6. listopada 2015.
Četvrti Međunarodni Invest forum na kojem će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u projekte na području Primorsko-goranske županije te gradova Rijeke i Opatije održat će se 30. listopada 2015. godine u Opatiji. Zemlja partner na Forumu je Republika Austrija.

više

Lučka uprava 1.jpg

Predstavljeni rezultati europskog projekta „Razvoj multimodalne povezanosti luka u Sjevernom Jadranu i njihova uspješna integracija u središnju mrežu - Napa studije."

Rijeka, 6. studenoga 2015.
U Lučkoj upravi Rijeka predstavljeni su rezultati projekta čija će realizacija pridonijeti razvoju luka na sjevernom Jadranu kao poveznih točaka između pomorskog prometa i drugih načina prijevoza, poboljšanjem pristupa luka željezničkim vezama i unutarnjim plovnim putovima na Transeuropskoj prometnoj mreži. Europska unija podržala je ovaj projekt sa 2,8 milijuna Eura.

više

Petar Ćućo Grabovac.jpg

Komemoracija u povodu smrti Petra Ćuće Grabovca

Rijeka, 6. listopada 2015.
U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je danas komemoracija u povodu smrti Petra Ćuće Grabovca, legendarnog fotoreportera Novog lista. Umro je 3. listopada 2015. godine, u 86. godini života.

više

Vojko Obersnel i Petar Škarpa.jpg

Predstavljeni turistički rezultati Rijeke za prvih devet mjeseci 2015.

Rijeka, 6. listopada 2015.
U Salonu Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni turistički rezultati grada Rijeke za prvih devet mjeseci 2015. godine. Rijeka u prvih devet mjeseci ove godine bilježi rast od 18 posto u dolascima i 25 posto u noćenjima, a takvi turistički rezultati potvrđuju daljnji rast ukupnih prihoda po svim djelatnostima.

više

Dani baštine u Ri.jpg

Dani europske baštine u Rijeci: predstavljanje programa arheološkog parka, obnove pročelja i povijesnih dizala

Rijeka, 6. listopada 2015.
U povodu održavanja manifestacije Dani europske baštine u Hrvatskoj 2015., u organizaciji Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture RH u Rijeci i Odjela za kulturu Grada Rijeke, predstavljaju se programi: Arheološki park Principij, Sanacija i obnova pročelja u povijesnoj urbanističkoj cjelini Rijeke i Obnova povijesnih dizala.

više

Upoznajmo se i djelujmo zajedno.jpg

Kampanja senzibilizacije javnosti za probleme beskućnika, ovisnika i mladih

Rijeka, 6. listopada 2015.
Od 10. listopada, Svjetskog dana beskućnika do 15. prosinca, kad završava Mjesec borbe protiv ovisnosti, Udruga Terra u suradnji s partnerskim organizacijama provodi kampanju "Upoznajmo se i djelujmo zajedno". Kampanja se provodi s ciljem podizanja informiranosti o socijalnim uslugama u zajednici te o specifičnim potrebama ugroženih pojedinaca i skupina – beskućnika, ovisnika i mladih.

više

Zajedno u planinama 1.jpg

Otvorena izložba "Zajedno u planinama – skupaj v gorah"

Rijeka, 6. listopada 2015.
U Državnom arhivu Rijeka sinoć je otvorena izložba „Zajedno u planinama – skupaj v gorah“, koju je povodom 140 godina hrvatskog planinarstva organizirao Hrvatski planinarski savez u suradnji s Planinske zveze Slovenije. Izložbu, koja se može pogledati do 14. listopada, otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

više

O prozoru otvoreno 1.jpg

Stručni skup na temu prozora na povijesnim građevinama

Rijeka, 5. listopada 2015.
U Gradskoj vijećnici u organizaciji Grada Rijeke te društva arhitekata iz Rijeke i Zagreba održan je stručni skup na temu prozora na povijesnim građevinama "O prozoru – otvoreno". Skup je bio prilika da se kroz izlaganja i raspravu prezentiraju primjeri i razmjene iskustva obnove prozora u povijesnim cjelinama Rijeke i Zagreba.

više

Petar Grabovac.jpg

Komemoracijski skup u povodu smrti Petra Ćuće Grabovca

Rijeka, 5. listopada 2015.
U utorak, 6. listopada 2015. godine, u 14 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, održat će se komemoracijski skup u povodu smrti Petra Ćuće Grabovca.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 01. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine. Podsjećamo, Grad Rijeka je na osnovu Odluke o najmu stanova ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 12/11, 15/11 i 54/12) utvrdio Listu prioriteta za davanje stanova u najam važeću za razdoblje od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2015. godine. S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Murini.jpg

Izvođenje radova na području MO Srdoči

Rijeka, 5. listopada 2015.
U ponedjeljak, 5. listopada 2015. godine započinje gradnja 370 metara kanalizacije i 255 metara vodovoda za tridesetak kuća u Ulici Murini i dijelu Ante Branka Šimića. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnog odbora Srdoči u gradu Rijeci predviđen je do 23. prosinca 2015. godine.

više

5. generacija StartUp.jpg

Ulazak pete generacije u Startup inkubator Rijeka

Rijeka, 5. listopada 2015.
Od 5. do 30. listopada na http://startup.rijeka.hr/ otvoren je javni poziv za ulazak pete generacije timova u Startup inkubator, čiji je cilj stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja te podizanje radnih kompetencija kao i utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.

više

Dani Europske baštine.jpg

Dani baštine u Hrvatskoj: predstavljanje programa Arehološkog parka, obnove pročelja i povijesnih dizala

Rijeka, 5. listopada 2015.
U utorak, 6. listopada 2015. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, započet će predstavljanje programa Arheološkog parka Principij, zatim programa sanacije i obnove pročelja u povijesnoj urbanističkoj cjelini Rijeke te programa obnove povijesnih dizala s obilaskom, u povodu Dana baštine u Hrvatskoj 2015.

više

Dan učitelja1.jpg

Održana svečanost povodom Svjetskog dana učitelja

Rijeka, 5. listopada 2015.
U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Primorsko-goranska županija obilježila je  Svjetski dan učitelja. Tom  prigodom župan Zlatka Komadina i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelili su nagrade najuspješnijim odgojna-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.

više

Svjetski dan ucitelja 2013.jpg

Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja 2015.

Poštovani i dragi odgajatelji, učitelji, profesori!
Obilježavanje i proslava Svjetskoga dana učitelja prilika je da vam kao i svake godine čestitamo te izrazimo zahvalnost na trudu i znanju koje prenosite  na našu djecu vodeći ih do novih vrijednih životnih spoznaja. Biti odgajatelj i učitelj ispunjavajući je, ali i vrlo odgovoran poziv. Svojim kompetencijama i trudom usmjeravate naša najmlađe sugrađane na put cjeloživotnog učenja.

više

Festa Europea 2015.jpg

Predstavnici Grada Rijeke u gradu Este u Italiji na manifestaciji Festa Europea

Rijeka, 5. listopada 2015.
Predstavnici Grada Rijeke sudjelovali su na manifestaciji Festa Europea, koju prijateljski grad Este iz Italije tradicionalno organizira tijekom prvog vikenda u listopadu.

više

obilježena 130. obljetnica riječke kazališne  ...

Koncertom za pamćenje obilježena 130. obljetnica riječke kazališne zgrade

Rijeka, 5. listopada 2015.
Svečani koncert "Za sve postoji prvi put" kao kruna "Festivala 130" odnosno obilježavanja 130. obljetnice otvorenja riječke kazališne zgrade, donio je monumentalni, uzbudljiv, opsežan i u Rijeci do sada neizvođen program, koji je u sjajnoj atmosferi, oduševio prepuno gledalište HNK Ivana pl. Zajca.

više

Zajednička fotografija.jpg

Održan prijem za umirovljene djelatnike osnovnih škola i dječjeg vrtića Rijeka

Rijeka, 2. listopada 2015.
Ususret obilježavanju Svjetskog dana učitelja u Salonu Grad Rijeke održan je prijem gradonačelnika za devetnaest umirovljenih prosvjetnih djelatnika osnovnih škola Grada Rijeke i Dječjeg vrtića Rijeka, koji su u mirovinu otišli u školskoj godini 2014./2015.

više

Poslovni uzlet.jpg

Besplatne edukacije u sklopu projekta poslovni uzlet

Rijeka, 1. listopada 2015.
Poslovni dnevnik, Grad Rijeka i Primorsko goranska županija, u sklopu projekta „Poslovni uzlet“ najavili su održavanje besplatne edukacije  namijenjene prvenstveno poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima, ali i svima koji su zainteresirani za unaprjeđenje svojih poslovnih znanja i vještina.

više

Urbana aglomeracija_cjeloživotno 2.jpg

Stvaranje partnerstva na programima cjeloživotnog obrazovanja u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 2. listopada 2015.
U sklopu izrade Nacrta Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka za razdoblje 2015.- 2020., predstavnici Grada Rijeke održali su niz sastanaka s riječkim obrazovnim ustanovama, od Sveučilišta u Rijeci do Narodnog učilišta, u cilju stvaranja strateškog partnerstva na programima cjeloživotnog obrazovanja.

više

KBC topli most 1.jpg

Krenula izgradnja "toplog mosta" između zgrade Klinike za dječju kirurgiju i zgrade Poliklinike Klinike za pedijatriju

Rijeka, 1. listopada 2015.
Donacijom Grada Rijeke i gradskih komunalnih i trgovačkih društava, krenula je izgradnja "toplog mosta" između zgrade Klinike za dječju kirurgiju i zgrade Poliklinike Klinike za pedijatriju na lokalitetu Kantrida, kako bi se liječnicima i malim pacijentima omogućilo da koriste obje zgrade, bez obzira na vremenske uvjete.

više

30 g.Centra za rehab..jpg

Obilježeno trideset godina postojanja Centra za rehabilitaciju Rijeka

Rijeka, 1. listopada 2015.
Otvorenjem izložbe fotografija pod nazivom „Naših prvih 30 godina“ u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, svečano je obilježena trideseta obljetnica rada Centra za rehabilitaciju Rijeka. Jedna od najrespektabilnijih ustanova te vrste u Republici Hrvatskoj s radom je započela 1985. godine, zahvaljujući lokalnoj zajednici i entuzijazmu roditelja.

više

Tete pričalice.jpg

Nastavak projekta "Tete pričalice“ u dječjoj bolnici Kantrida

Rijeka, 1. listopada 2015.
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić u suradnji s partnerima i ove godine nastavlja s provedbom projekta „Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici“, poznatiji kao „Tete pričalice“. Projekt se provodi sedmu godinu za redom i doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece.

više

Javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke

Rijeka, 28. rujna 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke objavljuje Javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke. Savjet mladih Grada Rijeke je savjetodavno tijelo Grada Rijeka koje se osniva u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini. Cjelovit tekst poziva je u nastavku članka.

više

Vojko Obersnel 1.jpg

Zahvaljujući jamstvu Vlade u iznosu 400 milijuna počinje izgradnja nove bolnice

Rijeka, 30. rujna 2015.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel svoju je redovnu konferenciju za medije iskoristio kako bi naglasio važnost odluke Vlade RH o davanju jamstva riječkom KBC-u u iznosu 400 milijuna kuna za izgradnju nove bolnice. Najavio je promociju novih autobusa Autotroleja te izložbu o doprinosu Riječana Domovinskom ratu, koja će, povodom Dana neovisnosti biti postavljena na Korzu.

više

Dječji tjedan 2015.jpg

Najavljen bogat program Dječjeg tjedna

Rijeka, 29. rujna 2015.
I ove godine, sada već tradicionalno, u prvom tjednu listopada obilježava se Dječji tjedan i Međunarodnog dana djeteta. Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji sa udrugama i ustanovama grada Rijeke pripremio je niz prigodnih programa koji će se održavati od 1. do 11. listopada.

više

naslovnica.JPG

Izvješće o realizaciji projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2014.

Rijeka, 29. rujna 2015.
U 2014. godini realizirano je 9 projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva kojima su uređivani dvorišni prostori Dječjih vrtića Drenova, Galeb, Potok, Pehlin (stari vrtić) i Oblačić, igralište Centra za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama, osvijetljen i oplemenjen prostor šetnice Mistraž, uređene tri komunske šterne na području Drenove, uspostavljen prvi zajednički urbani vrt, uz primjenu ekološkog uzgoja hrane te uređena površina Draške doline za potrebe terapijskog jahanja djece i osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost realiziranih projekata iznosi 572.833,27 a u njihovu se realizaciju uključilo preko 400 volontera i brojni gospodarski subjekti.

više

Dani talijanske kulture.jpg

Dani talijanske kulture i talijanskog jezika u Rijeci

Rijeka, 25. rujna 2015.
U organizaciji Generalnog konzulata Republike Italije i u suradnji s Gradom Rijekom, od 28. rujna do 28. listopada u Rijeci će se održati četvrti Dani talijanske kulture i talijanskog jezika. Bogat program sadrži koncerte, izložbe, projekcije filma, kazališne predstave, međunarodne skupove, okrugle stolove, predstavljanje knjiga, a započet će otvorenjem izložbe Michelangelo Pistoletto e Moio&Sivelli „COAST TO COAST“, u ponedjeljak, 28. rujna, u 19 sati, u Galeriji Kortil. Ulaz na sve programe je besplatan, a osiguran je i simultani prijevod.

više

Gradsko vijeće1.jpg

Prihvaćena Izvješća o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu

Rijeka, 24. rujna 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke, nakon dugotrajne rasprave većinom je glasova prihvatilo Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna i Izvješće o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu. Najviše primjedbi vijećnici su dali na izvješće o poslovanju Energa, dok je, kada je riječ o Polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna, glava tema bio brod Galeb.

više

Marinići_Pehlin_P1.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području MO Pehlin

Rijeka, 24. rujna 2015.
U četvrtak, 24. rujna 2015. godine započet će na području mjesnog odbora Pehlin nova grupa radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi. Ovom grupom radova obuhvaćena je gradnja 3.405 metara kanalizacije te rekonstrukcija i gradnja 2.190 metara vodovoda za oko stotinjak građevina u ulicama Turkovo, Plasi, Pehlin, Baretićevo, Androv breg i Mihovilići. Završetak radova predviđen je u srpnju 2016. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi HNK Ivana pl. Zajca

Rijeka, 20. rujna 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, na adresi Ivana Zajca 1 u Rijeci. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. rujna 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

2015-izbjeglice.jpg

Kako Riječani mogu pomoći izbjeglicama

Rijeka, 18. rujna 2015.
U kontekstu izbjegličke krize, s kojom se suočila i naša zemlja, gradonačelnik Rijeke na svom je blogu sinoć objavio da je Grad Rijeka spreman na prihvat izbjeglica ukoliko to bude bilo potrebno. Istu je izjavu ponovio tijekom dana u razgovoru za medije, naglasivši kako bi se za to koristili smještajni kapaciteti Crvenog križa, ali i sportske dvorane, odnosno veće hale koje će za slučaj tih potreba biti opremljene krevetima, pokretnim nužnicima i vodom. Ujedno, naveo je Obersnel, razmatraju se i lokacije prikladne za postavu šatora za prihvat izbjeglica.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 10. rujna 2015.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2016. godini. Javne potrebe u kulturi čine razne kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 10. listopada 2015. godine.

više

Radovi u ulici Riva 1.jpg

Radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
Danas su započeli radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva. Radovi se izvode od Trga Žabica do raskrižja sa Henckeovom ulicom i ulicom Riva boduli, u tri faze.  Za svo vrijeme izvođenja radova u Ulici Riva u funkciji će biti dva prometna traka.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više