33. gradonačelnikov kolegij

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
33. gradonačelnikov kolegij održat će se u utorak, 2. rujna 2014. godine s početkom u 9,30 sati, u sali 213/II, zgrada Grada Rijeke, Korzo 16.

više

RCC_Prepaid.jpg

Započelo izdavanje Gradskih kartica osnovnoškolcima i srednjoškolcima

Rijeka, 1. rujna 2014.
Kako je prošli tjedan i najavljeno, danas je u Rijeci započelo izdavanje gradskih kartica Rijeka City Card sustava. Iako svi građani već mogu zatražiti svoje kartice, u razdoblju od 1. do 13. rujna kartice trebaju napraviti osnovnoškolci i srednjoškolci te na kartice upisati mjesečne pokazne karte za rujan.

više

Sajam braniteljskog poduzetništva 1.jpg

Sajam braniteljskog poduzetništva

Rijeka, 1. rujna 2014.
Na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske otvoren je Sajam braniteljskog poduzetništva, na kojem 20-ak braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i udruga nudi svoje proizvode, od suhomesnatih delicija preko sireva i ulja do slastica, meda, vina, prirodnih sokova i drugih proizvoda. Sajam je otvoren do petka, 5. rujna.

više

LLM Prag 1.jpg

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović na Kineskom investicijskom forumu i susretu lokalnih lidera u Pragu

Rijeka, 1. rujna 2014.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak sudjelovali su na susretu lokalnih lidera zemalja srednje i jugoistočne Europe i Kine te Kineskom investicijskom forumu, održanim 28. i 29. kolovoza u Pragu. Tijekom susreta lokalnih lidera i foruma raspravljalo se o mogućnostima suradnje između Kine i zemalja središnje i jugoistočne Europe.

više

100 posto zagorsko gospodarstvenici 1.jpg

Susret primorsko-goranskih i krapinsko-zagorskih gospodarstvenika

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
U sklopu održavanja manifestacije "100 posto zagorsko" u prostorima Hrvatske-gospodarske komore – Županijske komore Rijeka održan je poslovni susret primorsko-goranskih i krapinsko-zagorskih gospodarstvenika. Tema susreta bila je mogućnost povezivanja i suradnje među gospodarstvenicima te zajednički izlazak na treća tržišta.

više

100 posto zagorsko_1.jpg

Zagorska "Bajka na dlanu" na riječkom Korzu

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
U sklopu promotivnog projekta "Bajka na dlanu", danas se na Korzu od 10 do 23 sata održava "100% zagorsko", prodajno-izložbena manifestacija poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Osim bogate ponude, za posjetitelje je pripremljen i raznovrsni kulturno-zabavni program.

više

Donacija tradicijskih igračaka 1.jpg

Tradicijske drvene igračake za vrtić Maestral

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
Uoči početka manifestacije "100% zagorsko", a u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila", kojeg diljem Hrvatske provode Etnografski muzej Zagreb Radio Kaj, u Dječjem vrtiću Maestral upriličeno je darivanje tradicijskih drvenih igračaka Hrvatskog zagorja. Manifestacija "100% zagorsko", koja se danas održava na Korzu, dio je promotivnog projekta Krapinsko-zagorske županije "Bajka na dlanu".

više

RCC pres.jpg

Riječka gradska kartica u funkciji od rujna

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
Od početka rujna počinje korištenje višenamjenske gradske kartice, Rijeka City Carda (RCC), koja će građanima omogućiti jednostavnije, brže i jeftinije korištenje gradskih usluga. Jedinstvena u Hrvatskoj, kartica će se najprije moći koristiti u autobusima Autotroleja, od listopada za plaćanje parkiranja, a do kraja godine i kao iskaznica Gradske knjižnice. Žele li, građani će RCC moći koristiti i kao klasičnu kreditnu karticu.

više

Humanitarna rukometna utakmica.jpg

Humanitarna rukometna utakmica Zamet – Croatia osiguranje

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
Pred ispunjenim tribinama Centra Zamet rukometaši Zameta ugostili su rukometaše Croatia osiguranje Zagreb, a povod dolaska rukometaša Zagreba je  inicijativa rukometnog kluba Zamet da se prikupljenim sredstvima od prodaje ulaznica pomogne devetogodišnjem Deanu Dokniću oboljelom od cerebralne paralize kako bi se prikupila sredstva za kupnju neophodnih ortopedskih pomagala.

više

Radionice Mi znamo kako.jpg

Odabrani najbolji polaznici projekta "Mi znamo kako"

Rijeka, 26. kolovoza 2014.
Između 20 mladih koji su u sklopu projekta "Mi znamo kako" završili edukaciju na kojoj su usvojili znanja potrebna za pokretanje vlastite poslovne ideje, organizatori projekta izabrali su šest najboljih polaznika, koji su razvili poslovne ideje koje su spremne za izlazak na tržište.

više

Pusti glas za dobru stvar.jpg

Nogometne zvijezde za zvijezde paraolimpizma

Rijeka, 25. kolovoza 2014.
Povodom zlatne obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora, u petak, 5. rujna s početkom u 19 sati, u Rijeci na stadionu Kantrida organizirat će se velika Humanitarna nogometna utakmica. U suradnji Grada Rijeke, Humanih zvijezda i HPO-a, u pripremi je nogometni spektakl u kojem će snage odmjeriti Vatreni (generacija '98) i Legende riječkog sporta.

više

Suncev sustav.jpg

Program Astronomskog centra Rijeka u rujnu

Rijeka, 25. kolovoza 2014.
U Astronomskom centru Rijeka od 2. do 27. rujna, pored filmova i interaktivnih prezentacija u planetariju i promatranja zvjezdanog neba u zvjezdarnici, pripremljen je i izvanredni program, koji uključuje obilježavanje Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača i Mjeseca fantastike.

više

U utorak, 26. kolovoza započinju radovi u Strossmayerovoj ulici

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku, a u cilju što skorijeg dovršetka radova na jednom od najprometnijih dijelova grada, u utorak, 26. kolovoza započinju radovi na sanaciji ispuha oko 200 metara kolnika u Strossmayerovoj ulici, i to od Piramide pa do ulaza u Hrvatski kulturni dom (HKD). Predviđeni rok trajanja radova je 15-tak dana, odnosno do 8. rujna, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produžiti.

više

Javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke

Rijeka, 19. kolovoza 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu upućuje javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. srpnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

EUčinkovitost.jpg

Javni natječaj "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"

Rijeka, 16. srpnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje programa "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci".

više

Javni poziv zakupnicima koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje zahtjeva za umanjenjem zakupnine za 2014. godinu.

Rijeka, 27. lipnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel  gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, upućuje javni poziv svim zakupnicima gradskih poslovnih prostora koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje pismenog zahtjeva u svezi umanjenja zakupnine.

više