Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Predaja ključa Grada.jpg

Studenti preuzeli ključ Grada

Rijeka, 28. svibnja 2015.
Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović predao je ključeve Grada studentima povodom početka glavnog programa Student day festivala koji će se održati u petak i subotu, 29. i 30. svibnja 2015. u Ex Port Delti uz bogat glazbeni program.

više

70 obljetnica HAZU Rijeka 1.jpg

Obilježena 70. obljetnice osnutka i djelovanja Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci

Rijeka, 28. svibnja 2015.
Svečanom akademijom održanom u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke obilježena je 70. godišnjica osnutka i djelovanja Zavoda za povijesne i društvene znanosti pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Rijeci, s Područnom jedinicom u Puli.

više

Svima jednako 1.jpg

Izložba fotografija korisnika Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Turnić"

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s volonterom, članom i fotografom Rajkom Đedovićem Centar tehničke kulture Rijeka proveo je fotografsku radionicu za korisnike Doma za psihički bolesne osobe "Turnić". Radionica digitalne fotografije je provedena u sklopu projekta Svima jednako koji CTK Rijeka provodi od 2006. godine, a bavi se socijalizacijom i senzibilizacijom socijalno isključenih skupina.

više

mini-Ministar Mornar.jpg

Otvoren 38. skup MIPRO 2015.

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U Kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic u Opatiji jučer je otvoren 38. međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO 2015. koji okuplja ICT stručnjake iz 42 zemlje. Riječ je o najvećem znanstveno-stručnom skupu o informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici u ovome dijele Europe, na kojem sudjeluje više od 1200 ICT stručnjaka sa svih kontinenata.

više

Mažoretkinje.JPG

Prve riječke mažoretkinje osvojile tri odličja i plasman na Europsko prvenstvo uoči proslave 20. rođendana

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Prve riječke mažoretkinje dominirale su u seniorskim kategorijama na 19. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo ovaj vikend u Zadru. Riječke djevojke popele su se na prijestolje osvojivši brončanu medalju nakon otplesanog paradnog defilea i koreografije čime su se plasirale na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje će se održati u Francuskoj početkom rujna ove godine. Osim ekipne bronce, solistica Kristina Tolj osvojila je broncu i za samostalnu točku, dok su Ivana Rakić i Petra Linić osvojile zlato za točku u paru.

više

EPK predstavljanje povjerenstvu 1.jpg

Prezentacija riječke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. pred Povjerenstvom za odabir kandidata

Rijeka, 27. svibnja 2015.
U sklopu procesa odabira grada koji će 2020. godine biti Europska prijestolnica kulture, riječka kandidatura za tu titulu danas je u Zagrebu predstavljena pred članovima Povjerenstva za odabir kandidata.

više

ID_PPU_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

više

ID_GUP_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

više

E30_Slicica.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu.

više

Besplatni informatički tečaj.jpg

Prijave za besplatni informatički tečaj za umirovljenike, branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke i osobe s invaliditetom

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Do petka, 29. svibnja traju prijave za sudjelovanje u novom ciklusu informatičke edukacije osoba starije životne dobi, branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke i osobe s invaliditetom. Kroz projekt INCA, za koji je Grad Rijeka osigurao sredstva europskih fondova, besplatno će se obrazovati 100 građana i građanki koji će steći osnovna znanja korištenja računala i Interneta.

više

Završen projekt Moje kazalište 1.jpg

Uspješno okončan ovogodišnji projekt "Moje kazalište"

Rijeka, 27. svibnja 2015.
U mjesecu travnju i svibnju u sklopu projekta "Moje kazalište", u HNK Ivana pl. Zajca održano je pet radionica s djecom s posebnim potrebama. "Moje kazalište" je pilot-projekt u sklopu projekta "Diplomirani gledatelj" koji je proveden u suradnji s Gradom Rijekom.

više

Kongres liječnika hitne medicine.jpg

4. europski kongres mladih liječnika hitne medicine

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Od 28. do 31. svibnja Rijeka će biti domaćin 4. europskog kongresa mladih liječnika hitne medicine (EuSEM Refresher course IV), kojeg organiziraju specijalizanti hitne medicine KBC-a Rijeka, članovi Europskog društva za hitnu medicinu (European society for Emergency Medicine - EuSEM).

više

ID_DPU_Srdoci_orto.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči.

više

Uređenje plaže Grčevo na Pećinama.jpg

Priprema riječkih plaža za sezonu kupanja

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Do 1. lipnja, kada službeno započinje sezona kupanja, riječke plaže bit će spremne za kupače. Za održavanje 22 plaže Grad Rijeka će u 2015. godini izdvojiti gotovo 4 milijuna kuna, osiguranih za provođenje niza aktivnosti, od građevinskih radova do svakodnevnog održavanja plaže za sezonu kupanja. Ponuda sportsko-rekreacijskih i ugostiteljskih sadržaja na plažama bit će na razini prošle godine.

više

52. kolegij 1.jpg

Visoka kvaliteta mora za kupanje na području Rijeke

Rijeka, 26. svibnja 2015.
U 2014. godini kakvoća mora za kupanje na riječkim plažama bila je izvrsna ili dobra, s time da je kakvoća mora na trima plažama ocijenjena zadovoljavajućom, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju, na kojem je ujedno najavljeno da će do 1. lipnja, kada službeno započinje sezona kupanja, plaže biti spremne za kupače.

više

Predškolski odgoj u Gradu Rijeci

Rijeka, 26. svibnja 2015.
S obzirom na to da je Udruga Vrtić za svu djecu na današnjoj konferenciji za medije u Informativnom centru Grada Rijeke ponovno iznijela netočne informacije, Grad Rijeka uputio je priopćenje za medije.

više

Prezentacija razvojnih projekta KD VIK.jpg

Prezentacija razvojnih zahvata u vodoopskrbi i odvodnji

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Predstavnici KD Vodovod i kanalizacija prezentirali su članovima skupštine, gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave Rijeke i okolice koji su vlasnici ovog komunalnog društva, razvojne zahvate u vodoopskrbi i odvodnji, kako one koji su pri završetku, tako i one koji su u realizaciji i pripremi.

više

Dan otvorenih vrata udruga 1.jpg

Dani otvorenih vrata udruga, 28.-30. svibnja 2015. godine

Rijeka, 25. svibnja 2015.
Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira i ove godine "Dane otvorenih vrata udruga". Niz udruga u cijeloj Hrvatskoj otvorit će od 28. do 30. svibnja svoja vrata građanima, kako bi im približili svoje programe i aktivnosti. Na Danima otvorenih vrata građani će imati priliku sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

više

Watersport festival Rijeka.jpg

Najavljen prvi Watersport festival Rijeka

Rijeka, 22. svibnja 2015.
Od 20. do 22. lipnja na plaži Ploče ispod Bazena Kantrida održat će se prvi festival vodenih sportova, Watersport festival Rijeka. Festival uključuje prezentaciju vodenih sportova, izložbeni dio i zabavno-glazbeni dio, a u sklopu tog novog sportsko-rekreativnog događaja održat će se i već tradicionalna manifestacija Homo si plivat.

više

Inca predstavljanje projekta 1.jpg

EU sredstva za projekte namijenjene starijima od 65 godina

Rijeka, 19. svibnja 2015.
Grad Rijeka dio aktivnosti namijenjenih osobama starijim od 65 godina sufinancirat će sredstvima Europske unije kroz projekt INCA. Riječ je o projektu za čije će provođenje Europska komisija Gradu Rijeci dodijeliti 307.000,00 Eura.

više

DPU_JR_Bok.jpg

Obavijest o započinjanju Javne rasprave - DPU stambenog područja Drenova-Bok

Rijeka, 18. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje započinjanje javnog uvida u prijedlog Detaljnog plana uređenja stambenog područja Drenova - Bok u Rijeci. Javna rasprava će trajati od 27. svibnja do 26. lipnja 2015. godine.

više

MO Škurinje.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova

Rijeka, 15. svibnja 2015.
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine započet će radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova. Na području Mjesnog odbora Škurinje radovi će se izvoditi u ulicama Tibljaška cesta, Škurinjska cesta, Škurinjskih boraca i Put Lovrankini. Radovi na području Mjesnog odbora Drenova izvodit će se u ulicama Braće Hlača, Drenovski put, Severinska, Ive Lole Ribara, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Škurinjskih žrtava, Kučićki put, Goranska, Kampanja i Paškinovac. Završetak radova predviđen je u lipnju 2016. g.

više

Ispravak natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 14. svibnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje ISPRAVAK Natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora koji je objavljen na WEB stranici Grada Rijeke dana 10. svibnja 2015. godine.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 10. svibnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 45 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 10. svibnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

EUčinkovitost.jpg

Energetska obnova obiteljskih kuća

Rijeka, 30. travnja 2015.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Javni poziv objavljen na web stranici Fonda i vodič „Kako do bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća“ možete preuzeti u prilogu ovog članka.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više