100 posto zagorsko_1.jpg

Zagorska "Bajka na dlanu" na riječkom Korzu

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
U sklopu promotivnog projekta "Bajka na dlanu", danas se na Korzu od 10 do 23 sata održava "100% zagorsko", prodajno-izložbena manifestacija poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Osim bogate ponude, za posjetitelje je pripremljen i raznovrsni kulturno-zabavni program.

više

Donacija tradicijskih igračaka 1.jpg

Tradicijske drvene igračake za vrtić Maestral

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
Uoči početka manifestacije "100% zagorsko", a u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila", kojeg diljem Hrvatske provode Etnografski muzej Zagreb Radio Kaj, u Dječjem vrtiću Maestral upriličeno je darivanje tradicijskih drvenih igračaka Hrvatskog zagorja. Manifestacija "100% zagorsko", koja se danas održava na Korzu, dio je promotivnog projekta Krapinsko-zagorske županije "Bajka na dlanu".

više

Dani slovačke kulture.jpg

Svečano otvoreni Dani slovačke kulture

Rijeka, 29. kolovoza 2014.
Svečanim otvorenjem u Galeriji Kortil sinoć su počeli 14. Dani slovačke kulture, koje Matica slovačka Rijeka organizira u povodu obilježavanja državnog praznika Slovačke Republike, Dana ustava, i 20. obljetnice osnutka Matice slovačke Rijeka. U bogatom programu koji će se do 30. kolovoza odvijati u Rijeci, Kastvu i Voloskom, sudjeluju gosti iz Slovačke, Srbije i Hrvatske.

više

RCC pres.jpg

Riječka gradska kartica u funkciji od rujna

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
Od početka rujna počinje korištenje višenamjenske gradske kartice, Rijeka City Carda (RCC), koja će građanima omogućiti jednostavnije, brže i jeftinije korištenje gradskih usluga. Jedinstvena u Hrvatskoj, kartica će se najprije moći koristiti u autobusima Autotroleja, od listopada za plaćanje parkiranja, a do kraja godine i kao iskaznica Gradske knjižnice. Žele li, građani će RCC moći koristiti i kao klasičnu kreditnu karticu.

više

Tribina udruga stanara.jpg

Tribina "Provedba odredbi Zakona o tržištu toplinske energije i Uredbe o dopuni Zakona o tržištu toplinske energije (ZOTTE)"

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
U organizaciji Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada u Gradskoj vijećnici održana je otvorena tribina "Provedba odredbi Zakona o tržištu toplinske energije i Uredbe o dopuni Zakona o tržištu toplinske energije (ZOTTE)". Po zakonu, vlasnici stambenih i poslovnih prostora s jednim mjerilom u zgradama imaju obvezu sklopiti ugovor s tvrtkom koja će ih opskrbljivati toplinskom energijom.

više

Humanitarna rukometna utakmica.jpg

Humanitarna rukometna utakmica Zamet – Croatia osiguranje

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
Pred ispunjenim tribinama Centra Zamet rukometaši Zameta ugostili su rukometaše Croatia osiguranje Zagreb, a povod dolaska rukometaša Zagreba je  inicijativa rukometnog kluba Zamet da se prikupljenim sredstvima od prodaje ulaznica pomogne devetogodišnjem Deanu Dokniću oboljelom od cerebralne paralize kako bi se prikupila sredstva za kupnju neophodnih ortopedskih pomagala.

više

Ljeto u Starom gradu dječji program.jpg

Mali Riječani i Morčići na "Ljetu u Starom gradu"

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
U sklopu manifestacije "Ljetu u Starom gradu" u petak, 29. kolovoza s početkom u 17 sati na Pavlinskom trgu na rasporedu je dječji program, koji uključuje nastup dječjih zborova Mali Riječani i Morčići i nagradnu likovnu radionicu.  "Ljeto u Starom gradu" organizira Mjesni odbor Školjić u suradnji s Odjelom za kulturu Grada Rijeke i Turističkom zajednicom grada Rijeke. Ulaz je slobodan.

više

Radionice Mi znamo kako.jpg

Odabrani najbolji polaznici projekta "Mi znamo kako"

Rijeka, 26. kolovoza 2014.
Između 20 mladih koji su u sklopu projekta "Mi znamo kako" završili edukaciju na kojoj su usvojili znanja potrebna za pokretanje vlastite poslovne ideje, organizatori projekta izabrali su šest najboljih polaznika, koji su razvili poslovne ideje koje su spremne za izlazak na tržište.

više

Pusti glas za dobru stvar.jpg

Nogometne zvijezde za zvijezde paraolimpizma

Rijeka, 25. kolovoza 2014.
Povodom zlatne obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora, u petak, 5. rujna s početkom u 19 sati, u Rijeci na stadionu Kantrida organizirat će se velika Humanitarna nogometna utakmica. U suradnji Grada Rijeke, Humanih zvijezda i HPO-a, u pripremi je nogometni spektakl u kojem će snage odmjeriti Vatreni (generacija '98) i Legende riječkog sporta.

više

Suncev sustav.jpg

Program Astronomskog centra Rijeka u rujnu

Rijeka, 25. kolovoza 2014.
U Astronomskom centru Rijeka od 2. do 27. rujna, pored filmova i interaktivnih prezentacija u planetariju i promatranja zvjezdanog neba u zvjezdarnici, pripremljen je i izvanredni program, koji uključuje obilježavanje Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača i Mjeseca fantastike.

više

U utorak, 26. kolovoza započinju radovi u Strossmayerovoj ulici

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku, a u cilju što skorijeg dovršetka radova na jednom od najprometnijih dijelova grada, u utorak, 26. kolovoza započinju radovi na sanaciji ispuha oko 200 metara kolnika u Strossmayerovoj ulici, i to od Piramide pa do ulaza u Hrvatski kulturni dom (HKD). Predviđeni rok trajanja radova je 15-tak dana, odnosno do 8. rujna, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produžiti.

više

Veslačka regata Bakar.jpg

Veslačke regate u Bakru

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U subotu, 30. kolovoza u Bakarskom akvatoriju održat će se kup regata Sjeverozapadne Hrvatske i međunarodna Kvarnerska regata. Organizator i domaćin ovih regata je Veslački klub "Jadran" Rijeka u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

više

City Light HNK.jpg

City Lightovi u novom ruhu pričaju riječke priče

Rijeka, 21. kolovoza 2014.
Nakon nove turističke signalizacije i City lightovi (osvijetljeni informativni panoi), koji već niz godina upoznaju Riječane i njihove posjetitelje s pričama riječkih znamenitosti, dobili su ovih dana svoje novo ruho.

više

Javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke

Rijeka, 19. kolovoza 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu upućuje javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke.

više

Wi Fi instalacija 2.jpg

Ministarstvo turizma dodijelilo Gradu Rijeci sredstva za proširenje područja besplatnog bežičnog interneta

Rijeka, 1. kolovoza 2014.
Temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama, Ministarstvo turizma dodijelilo je Gradu Rijeci sredstva za proširenje područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog interneta. Prostor proširenja odnosi se na Trg Jurja Klovića, prostor Arheološkog parka na Trgu Principij te Titov trg. Riječ je o projektu kojeg Ministarstvo turizma sufinancira s 50% ukupnog iznosa. U sklopu proširenja postavljena je i Wi-Fi interpretacija (instalacije) na lokaciji pomorskog putničkog terminala.

više

Turistička signalizacija 1.jpg

Turistima omogućeno bolje snalaženje po Rijeci

Rijeka, 31. srpnja 2014.
Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Rijeka prometom d.d., Odjelom za komunalni sustav Grada Rijeke te Hrvatskim cestama d.d. postavila je dodatnih 68 znakova turističke signalizacije kako bi turistima i domicilnom stanovništvu olakšali snalaženje u prometu prilikom pronalaženja kulturno-povijesnih i sportskih sadržaja koje nudi naš grad.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. srpnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

EUčinkovitost.jpg

Javni natječaj "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"

Rijeka, 16. srpnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje programa "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci".

više

Javni poziv zakupnicima koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje zahtjeva za umanjenjem zakupnine za 2014. godinu.

Rijeka, 27. lipnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel  gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, upućuje javni poziv svim zakupnicima gradskih poslovnih prostora koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje pismenog zahtjeva u svezi umanjenja zakupnine.

više