LJETO2014_resize.jpg

"Ljeto u Starom gradu"

Rijeka, 30. srpnja 2014.
Jazz i latino ritmovima u izvedbi "Mystic Rose" Ensamble, u petak 1. kolovoza 2014. s početkom u 21 sat otvara se na Pavlinskom trgu 9. "Ljeto u Starom gradu".

više

Potpis ugovora za arTVision.jpg

Potpisan ugovor o suradnji na projektu arTVision

Rijeka, 28. srpnja 2014.
Predstavnici Primorsko-goranske županije i Kanala Ri kao punopravni partneri projekta artTVision i predstavnici - Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka te Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka, ustanova suradnica na projektu potpisali su u sjedištu Primorsko- goranske županije ugovor o zajedničkoj suradnji na projektu artTVision.

više

Projektni dan na plaži Ploče 1.jpg

Projektni tjedan Plave zastave na Plaži Ploče

Rijeka, 28. srpnja 2014.
Na plaži Ploče na kojoj je i ove godine podignuta Plava zastava održan je Projektni dan u sklopu kojeg je za djecu održana praktična radionica uzorkovanja mora, kao i informativna radionica o morskom otpadu i važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada na plažama i na moru.

više

Igralište na Hostima 1.jpg

Uređeno i opremljeno dječje igralište u Ćićarijskoj ulici

Rijeka, 25. srpnja 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel obišao je danas novo dječje igralište na Pehlinu, u Ćićarijskoj ulici, u Rijeci, koje je netom dovršeno i opremljeno. Uređeno dječje igralište smješteno na mirnoj lokaciji opremljeno je spravama za igru i klupama, a na ulazu u igralište je postavljena i fontana s pitkom vodom. Za uređenje i opremanje dječjeg igrališta Grad Rijeka osigurao je 320.000,00 kuna.

više

Projekt SEED uspješno završen u Bruxellesu.jpg

Projekt SEED uspješno završen u Bruxellesu

Rijeka, 24. srpnja 2014.
Na završnom sastanku projektnih partnera i predstavnika Europske komisije održanom Bruxellesu, 15. srpnja 2014. godine, uspješno je zaključen projekt SEED – Speeding Every European Digital koji je započeo 1. siječnja 2012. Sastanak je održan u Općoj upravi za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologiju (DG CNECT) Europske komisije.

više

Sastanak s pomoćnicom MUP-a.jpg

Mobilni šalter PU Rijeka uskoro u riječkim mjesnim odborima

Rijeka, 22. srpnja 2014.
U suradnji s gradskom upravom građani bi uskoro mogli jedanput ili dva put mjesečno, umjesto u šalter salu riječkog MUP-a, svoje osobne dokumente i druge zahtjeve mogli zatražiti na Mobilnom šalteru MUP-a koji će gostovati po riječkim mesnim odborima.

više

Predstavljanje nove sezone 1.jpg

Inaugurirano Novo, odgovorno i različito - riječko kazalište

Rijeka, 21. srpnja 2014. 
Novi riječki intendant Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević predstavili su na konferenciji za medije održanoj na pozornici HNK Ivana pl. Zajca svoj program u sezoni 2014./2015. Istovremeno, povodom završetka intendantskog mandata, dosadašnja intendantica Nada Matošević Orešković predstavila je programska postignuća i uspjehe Kazališta u proteklih sedam godina njena mandata.

više

Shema_1_Kresimirova.jpg

Izvođenje radova u Krešimirovoj ulici

Rijeka, 16. srpnja 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta, u ponedjeljak, 21. srpnja započinju radovi u Krešimirovoj ulici na dionici od Trga Žabica do Mlake (raskrižje Krešimirove ulice i ulice Milutina Barača). Radovi će se izvoditi u tri faze: 1. faza – sjeverni trak od Žabice do Mlake, 2. faza – južni trak od Mlake do Žabice i 3. faza – preostala dva (središnja) traka. Obilazni smjer kretanja je ulicama Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-Viktora Cara Emina-Fiorello la Guardia-Pomerio-Žrtava fašizma-Fiumara.

više

Organizacija prometa Setaliste 13. divizije.jpg

Obimni radovi na sanaciji kolnika državnih cesta započinju na Šetalištu 13. divizije

Rijeka, 11. srpnja 2014.
Radovi na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku započinju u ponedjeljak, 14. srpnja i to u ulici Šetalište 13. divizije. Iako su Hrvatske ceste i Grad Rijeka poduzeli sve potrebne mjere da radovi što manje remete uobičajeno odvijanje prometa, gužve u prometu oko zone gradilišta su neizbježne pa se mole vozači da za svoja putovanja biraju obilazne pravce.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. srpnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Brod uragan na lukobranu 2.jpg

Brod "Uragan" privremeno preseljen na riječki lukobran

Rijeka, 18. srpnja 2014.
Brod „Uragan“, zanimljive u burne povijesti, koji je nakon obnove i restauracije bio smješten uz bunker neposredno uz zgradu Lučke uprave i koji je javnosti bio dostupan samo kroz žičanu ogradu, danas je preseljen na riječki lukobran, kod zgrade Dezinsekcije. Brod je premješten zbog radova na području na kojem je bio postavljen, odnosno radova na bunkeru i oko bunkera na obali.

više

Mobilna aplikacija Rijeka Connect 1.jpg

Nova turistička mobilna aplikacija Rijeka Connect

Rijeka, 18. srpnja 2014.
Aplikacija "Rijeka Connect: riječka proširena stvarnost" nova je aplikacija za pametne telefone, namijenjena turistima, koju je Turistička zajednica grada Rijeke realizirala uz pomoć Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a u sklopu Programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godine "Inovativni turizam".

više

EUčinkovitost.jpg

Javni natječaj "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"

Rijeka, 16. srpnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje programa "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci".

više

Javni poziv zakupnicima koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje zahtjeva za umanjenjem zakupnine za 2014. godinu.

Rijeka, 27. lipnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel  gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, upućuje javni poziv svim zakupnicima gradskih poslovnih prostora koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje pismenog zahtjeva u svezi umanjenja zakupnine.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU"

Rijeka, 18. lipnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu".

više

EPK-konzultacije.jpg

O konceptu kandidature Rijeke za EPK 2020. otvorena E-konzultacija s građanima

Rijeka, 17. lipnja 2014.
Danas je otvorena E-konzultacija s građanima o Konceptu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Svi građani pozvani su da se uključe u e-konzultaciju kako bi se, prije samog podnošenja prijave, raspravile i utvrdile specifične točke koje pripadaju osnovnim temama koncepta riječke kandidature.

više

Program sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini - Javni poziv

Rijeka, 28. ožujka 2014.
Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za kulturu upućuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini.

više