VIK logo.JPG

Puknuće glavne vodovodne cijevi u Krešimirovoj ulici

Rijeka, 21. studeni 2014.
Danas oko 11,30 sati došlo je do puknuća glavnog opskrbnog lijevano željeznog vodovodnog cjevovoda profila 275 mm u Krešimirovoj ulici kod kućnog broja 42 (stari ulaz u Kliničko bolnički centar Rijeka). U tijeku je hitna sanacija.

više

VIK logo.JPG

Ispiranje vodoopskrbnog sustava Rijeke i riječkog prstena

Rijeka, 21. studenog 2014.
Djelatnici Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija započeli su s ispiranjem vodoopskrbnog sustava na području Rijeke i riječkog prstena, koje će s obzirom na njegovu veličinu trajati više dana. Ispiranje je dio aktivnosti na godišnjem održavanju sustava te ujedno preventivno zbog smanjene potrošnje vode.

više

Hidroavion u Rijeci 1.jpg

Povijesni prezentacijski let hidroaviona na relaciji Mali Lošinj -Rijeka - Mali Lošinj

Rijeka, 20. studenog 2014.
Nakon više od 90 godina, u riječku je luku sletio i iz nje poletio hidroavion. Danas je naime održan prezentacijski let na relaciji mali Lošinj – Rijeka – Mali Lošinj kojim se otvaraju nove mogućnosti povezivanja otoka i gradova Kvarnera hidroavionskim vezama u komercijalnom putničkom prijevozu.

više

Klizalište pres.jpg

Danom besplatnog klizanja otvoreno klizalište "Morska pahuljica"

Rijeka, 20. studeni 2014.
Danom besplatnog klizanja za sve posjetitelje na klizalištu "Morska pahuljica", započela je manifestacija Rijeka Advent te krenula još jedna sezona klizanja u Rijeci, koja će trajati sve do 18. siječnja 2015. godine. Klizalište je postavila tvrtka Forum ugostiteljstvo, koja će u popodnevnim satima organizirati klizalište za građane s prigodnim programima, dok je Grad Rijeka zakupio jutarnje termine za održavanje programa za osnovnoškolce te škole klizanja.

više

Open days 2014 1.jpg

Manifestacija Open days posvećena razvoju društvenog poduzetništva

Rijeka, 19. studenoga 2014.
U sklopu najveće europske manifestacije posvećene regionalnoj suradnji Open Days, u Rijeci je održan lokalni događaj Open days – Otvoreni dani pod nazivom "Podrška razvoju društvenog poduzetništva u Rijeci" posvećen temi društveno odgovornog poslovanja poduzeća i konceptu društvenog poduzetništva. U sklopu manifestacije prezentirani su i rezultati ankete o stavovima građana i poduzetnika o društvenom poduzetništvu.

više

Najava simpozija.jpg

Stručni simpozij "Više od krvi"

Rijeka, 19. studenog 2014.
Savjet dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i Medicinskim fakultetom organizira stručni simpozij "Više od krvi". Simpozij će se održati u petak, 12. prosinca 2014. na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a učešće su najavili liječnici specijalisti, predstavnici organizacija darivatelja krvi iz Italije i predstavnici društava Crvenog križa iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

više

Premijera Povratak na Mjesec.jpg

Novi film Astronomskog centra Rijeka – Povratak na Mjesec: zauvijek

Rijeka, 19. studenog 2014.
U Astronomskom centru Rijeka održana je svečana premijera novog filma u planetariju – Povratak na Mjesec: zauvijek. Radi se o dokumentarnom filmu o natjecanju Google Lunar XPrize koje će nagradom od 30 milijuna dolara nagraditi tim znanstvenika koji do kraja 2015. godine uspije spustiti privatnu letjelicu na površinu Mjeseca. Premijeri filma prethodilo je predstavljanje Teama Stellara i njihovog projekta kojim sudjeluju u Google Lunar XPrize natjecanju.

više

zdravi grad V  faza.jpg

Zahvala Svjetske zdravstvene organizacije Gradu Rijeci

Rijeka, 19. studenoga 2014.
Grad Rijeka upravo je dobio zahvalnicu Svjetske zdravstvene organizacije za posvećenost projektu Europska mreža zdravih gradova i doprinos tom projektu tijekom V. faze, koja je trajala od 2009. do 2013. godine. Opći cilj ovog globalnog pokreta koji traje već 25 godina je poticanje i obvezivanje lokalnih nosioca vlasti na aktivnosti usmjerene k unapređenju zdravlja i dobrobiti građana.

više

Bašćinski glasi logo.jpg

Najavljen tradicionalni susret klapa, XXII. Bašćinski glasi

Rijeka, 18. studenoga 2014.
U subotu, 29. studenog u 19,30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se tradicionalni susret klapa, XXII. Bašćinski glasi, na kojima će se deset klapa iz cijele Hrvatske publici predstaviti svojim a capella izvedbama. Po prvi put organizator manifestacije je udruga Maraton, koja će, s ciljem da studeni postane mjesec klapa u Rijeci, organizirati i niz popratnih događaja.

više

Najava Ex-Yu konferencija.jpg

Studentska konferencija "Zaštita žrtava nasilja u obitelji"

Rijeka, 18. studenoga 2014.
Od 26. studenog do 1. prosinca u organizaciji ELSA-e Rijeka (Europske udruge studenata prava) održat će se studentsko-pravnička EX-YU konferencija na temu "Zaštita žrtava nasilja u obitelji". Konferencija, koja se održava u sklopu projekta SAV (Street against violence), okupit će 120 studenata te 20-ak stručnjaka, političara i uglednih gostiju iz regije i EU.

više

Ured pučke pravobraniteljice 1.jpg

Otvoren Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci

Rijeka, 17. studenoga 2014.
Na adresi Korzo 2a/I otvoren je Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci, prvi takve vrste izvan Zagreba, čime je pomoć pučke pravobraniteljice, koja ima široke ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelovanja u ulozi Nacionalnog preventivnog mehanizma, postala dostupnija građanima.

više

RCC parkomat.jpg

Od danas plaćanje usluga parkiranja gradskom karticom na otvorenim parkiralištima Rijeka prometa

Rijeka, 17. studenog 2014.
Od danas se usluga parkiranja na otvorenim javnim parkiralištima Rijeka prometa d.d. može platiti gradskom karticom Rijeka City Card (DC RCC).

više

Vijenci za 71. bojnu 1.jpg

Položeni vijenci u povodu 23. obljetnice 71. bojne vojne policije Rijeka

Rijeka, 17. studenoga 2013.
U povodu obilježavanja 23. obljetnice 71. bojne Vojne policije, predstavnici Grada Rijeke na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Matešićem, položili su vijence i zapalili svijeće, u Aleji poginulih branitelja na Centralnom groblju Drenova, u spomen na 16 poginulih branitelja, pripadnika 71. bojne Vojne policije Rijeka.

više

Dizalice.jpg

Međunarodni Dan svjesnosti o prijevremenom rođenju: riječke dizalice i Trsatska gradina u ljubičastoj boji

Rijeka, 17. studenoga 2014.
U ponedjeljak 17. studenog 2014. godine, od 16 do 24 sata, restaurirane lučke dizalice na riječkom lukobranu i Gradina na Trsatu bit će osvijetljene ljubičastom bojom, u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju. Dizalice i Gradina će biti osvijetljene ljubičastom bojom u suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi „Palčić“ podružnica Rijeka.

više

Kolona sjećanja.jpg

Rijeka dostojanstveno odala počast Vukovaru – Vukovar u Rijeci

Rijeka, 15. studenog 2014.
Osobnim svjedočenjem o strahotama rata, posebice stradanja u borbama za Vukovar i zlostavljanjima u srpskim logorima te kolonom sjećanja od murala u Vukovarskoj i Prve sušačke hrvatske gimnazije do Mosta branitelja, Rijeka je odala počast žrtvama Vukovara.

više

Dodjela nagrade Lotus 2.jpg

Grad Rijeka ponovo najtransparentniji grad u Hrvatskoj

Rijeka, 14. studenoga 2014.
Rijeka je po treći puta ponijela titulu najtransparentnijeg grada na temelju rezultata LOTUS-a, trećeg u nizu istraživanja transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave koje provode GONG i Udruga gradova. Ovo treće istraživanje provedeno je kao i prethodno na svih 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave i to u razdoblju od lipnja do listopada ove godine.

više

Sanda Sušanj-IDEM.JPG

Gradu Rijeci dodijeljena zahvala za višegodišnje promicanje vizije inkluzivnog obrazovanja

Rijeka, 14. studenog 2014.
Centar inkluzivne potpore IDEM jučer je obilježio dvadeset godina svog djelovanja. Tom prigodom Gradu Rijeci je uručena Zahvalnica za višegodišnje promicanje vizije inkluzivnog obrazovanja.

više

Konačne Rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 14. studenog 2014.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je Zaključak kojim se utvrđuju konačne rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima.

više

39. kolegij 1.jpg

Ispitana učinkovitost Socijalnog programa Grada Rijeke

Rijeka, 12. studenog 2014.
Na temelju ispitivanja učinkovitosti socijalnih mjera usmjerenih zaštiti socijalno ugroženih građana Rijeke iz perspektive korisnika, koju je Grad Rijeka proveo u suradnji s Filozofskim fakultetom, a koja je ukazala na prednosti i nedostatke Socijalnog programa, izradit će se dugoročna strategija socijalne skrbi, odlučeno je na gradonačelnikovom kolegiju. Ujedno su pozvani građani da putem e-konzultacija uključe u raspravu o novoj Odluci o socijalnoj skrbi.

više

Ostvarena socijalna prava 2013.jpg

Socijalni program Grada Rijeke iz perspektive korisnika

Rijeka, 12. studenog 2014.
Grad Rijeka je u suradnji s Odsjekom za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci proveo ispitivanje učinkovitosti socijalnih mjera usmjerenih zaštiti socijalno ugroženih građana Rijeke iz perspektive korisnika. Analiza je pokazala koje su mjere učinkovite u rješavanju određenoga socijalnog problema, a koje nisu, zbog čega određene mjere ne funkcioniraju te kako se sustav može unaprijediti. Na temelju tih rezultata, izradit će se dugoročna strategija socijalne skrbi s ciljem poboljšanja zaštite socijalno ugroženih skupina građana.

više

e-konzultacije.jpg

Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću (e-konzultacija) o novoj odluci o Socijalnoj skrbi Grada Rijeke

Rijeka, 11. studenoga 2014.
Na web stranici e-konzultacije otvoreno je Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o tekstu nove Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke. Savjetovanje će se provoditi do 30. studenog 2014. godine, a zainteresirani građeni mogu se uključiti ispunjavajući Obrazac za savjetovanje koji mogu poslati na mail adresu savjetovanje@rijeka.hr odnosno pišući svoje ideje i prijedloge u polje za komentare u dnu stranice.

više

TZ Rijeka.jpg

Javni poziv za potpore događanjima u 2015. godini

Rijeka, 12. studenoga 2014.
U cilju unapređenja ponude i poticanja raznovrsnosti manifestacija koje se održavaju u Rijeci, Turistička zajednica grada Rijeke raspisala je Javni poziv za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2015. godini, koji je objavljen u petak, 7. studenoga 2014. godine u Novom listu i na mrežnim stranicama www.visitRijeka.hr. Sufinanciranje se odnosi na sve manifestacije kojima je termin održavanja u 2015. godini uključujući i manifestacije tijekom Riječkog karnevala.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

ruke lokjalno.jpg

Natječaj - zaprimanje prijedloga projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2015. godinu

Rijeka, 31. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, objavljuje natječaj za prijavu prijedloga projekata za "Riječki program lokalnog partnerstva" za 2015. godinu radi neposrednog sudjelovanja mjesnih odbora, grupa građana i udruga na manjim zahvatima (uređenju) u komunalnoj infrastukturi (parkovi, dječja igrališta, šetnice, neuređene zelene površine, manjih divlji deponiji neopasnog komunalnog otpada i sl.), u cilju zadovoljenja dijela potreba koje građani imaju u svojoj lokalnoj zajednici.

više

City card.jpg

Izdavanje Gradske kartice radnicima, umirovljenicima i nezaposlenima

Rijeka, 31. listopada 2014.
Kako bi do kraja 2014. godine svi korisnici mjesečnih pokaznih karti iste zamijenili i izradili Rijeka City Card kartice, počinje izdavanje gradskih kartica i za kategorije radnika, umirovljenika te nezaposlenih osoba.

više

Liga za borbu protiv raka.jpg

Mjesec borbe protiv raka – edukacijom i odgovornijim pristupom protiv raka

Rijeka, 29. listopada 2014.
Svake godine u studenom obilježava se Mjesec borbe protiv raka. Tim povodom Liga protiv raka PGŽ i Klubovi liječenih od zloćudnih bolesti, u suradnji s Odjelom gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb priređuju poseban edukacijski program o zloćudnim bolestima, kroz predavanja stručnjaka iz različitih područja. Ove godine predavanja su podijeljena na četiri zanimljive cjeline.

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više

EUčinkovitost.jpg

Rezultati javnog natječaja "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"- konačna bodovna lista

Rijeka, 27. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranja Programa „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci“  u periodu od 16. srpnja do 1. rujna 2014. godine. Na natječaj su pristigle 63 prijave za ukupno 20 kućanstava koja se sufinanciraju.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU" - DRUGI KRUG

Rijeka,  20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Fond) raspisuje drugi krug javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Natječaj je otvoren od 20.10. do 4.12.2014. g.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 10. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno "Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje", radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje.

više