Okrugli stol_70 godina oslobođenja Rijeke 1.jpg

Okrugli stol u povodu 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 28. travnja 2015.
U Gradskoj vijećnici održan je okrugli stol povodom 70. obljetnice oslobođenja Rijeke u Drugome svjetskom ratu i pobjede nad fašizmom u sklopu kojeg su se brojni eminentni izlagači sa znanstvenog i stručnog stajališta osvrnuli na povijesne i suvremene događaje.

više

Darovati može svatko.jpg

Predstavljen projekt Darivati.Može.Svatko Društva multiple skleroze

Rijeka, 28. travnja 2015.
Darivati.Može.Svatko projekt je socijalnog poduzetništva osoba s invaliditetom Društva multiple skleroze Primorsko- goranske županije kojim se želi senzibilizirati javnost o tome što je multiple skleroza, kako se s njom živi, kako se oboljelom može pomoći te koju ulogu ima Društvo multiple skleroze Primorsko- goranske županije.

više

Smart to Future Cities.jpg

Rijeka na konferenciji Smart to Future Cities 2015

Rijeka, 28. travnja 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel danas će u dvorani Hotela Waldorf Hilton u Londonu biti jedan od predavača na 4. godišnjoj konferenciji Smart to Future Cities 2015, jednoj od najznačajnijih konferencija u svijetu na temu pametnih gradova.Konferencija se održava 28. i 29. travnja 2015. u Londonu pod nazivom : “Urban IoT enabling Smart Citizens in the resilient Smart City” http://smarttofuture.com/ .

više

Izložba Kont 2.jpg

Izložbe OŠ Kozala i OŠ Eugen Kumičić povodom 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 28. travnja 2015.
Na mostu ispred hotela Continental izloženi su radovi učenika osnovnih škola Kozala i Eugen Kumičić nastali u povodu 70. obljetnice oslobođenja Rijeke. Izložba je postavljena na Kontu kao simboličnom mjestu koje je nekada razdvajalo ljude, a nakon oslobođenja je postalo mjesto spajanja.

više

Schwalba Obersnel i Tamarut.jpg

Izložba „Rijeka, sjećamo se" postavljena na Korzu

Rijeka, 27. travnja 2015.
Na Korzu je od 27. travnja do 10. svibnja na 25 postamenata postavljena izložba "Rijeka, sjećamo se" - Fotografski vremeplov, 1945.- 1947., s fotografijama iz fundusa Muzeja grada Rijeke koja govori o dramatičnim trenutcima zadnjih dana rata, oslobođenju Rijeke te danima neposredno nakon oslobođenja 1945./46.godine. Riječ je ukupno 50 fotografija, od kojih su dio snimili amateri, učesnici rata, a dio profesionalni fotografi.

više

Komemoracija.jpg

Komemoracija za sedam antifašistkinja strijeljanih u travnju 1945.

Rijeka, 27. travnja 2015.
Kod spomenika uz Ljubljansku cestu, između Bivija i Pavlovca, održana je komemoracija za sedam mladih žena antifašistkinja strijeljanih na tom mjestu u travnju 1945. godine. Pred sam kraj rata na tom mjestu streljane su: Bosiljka Rakić, Fanica Ožbolt, Vera Sušić, Marija Ban, Nerina Jelačić, Mira Marač i Ema Rožić, mlade antifašistkinje u dobi od 17 do 20 godina čija je jedina krivnja bila u tome što su se srcem i dušom borile protiv fašizma.

više

O San Nicolo_70. obljetnica oslobođenja Rijeke.jpg

Prezentacije i igrokazi riječkih učenika na temu 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 27. travnja 2015.
U Gradskoj vijećnici održan je prigodni program kojeg su pripremili učenici riječkih osnovnih škola na temu 70. obljetnice oslobođenja Rijeke. Prezentacije i igrokaze pripremili su učenici i nastavnici osnovnih škola San Nicolo, Pećine i Fran Franković, prisjetivši se na taj način nekih povijesnih činjenica, ali i prenijevši poruke tolerancije, mira, slobode i različitosti.

više

OŠ Ivan Zajc_jabuke 1.jpg

Učenici građanima dijelili jabuke s porukama mira

Rijeka, 27. travnja 2015.
Učenici OŠ Ivan Zajc na Korzu su građanima dijelili kaširane jabuke s porukama mira, slobode, prijateljstva i tolerancije, dok su učenici OŠ Pehlin organizirali kviz za građane vezan uz događaje prije i nakon oslobođenja Rijeke, na taj se način pridružujući nizu osnovnih škola koje su pripremile aktivnosti u povodu obilježavanja 70. godišnjice oslobođenja Rijeke.

više

Boje mijenjaju svijet.jpg

Otvorena izložba učeničkih radova OŠ Kozala "Boje mijenjaju svijet"

Rijeka, 27. travnja 2015.
U sklopu obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke, u Narodnoj čitaonici Rijeka otvorena je izložba učeničkih radova OŠ Kozala "Boje mijenjaju svijet" na temu stradanja djece. Koncept izložbe vezan je uz pozitivne vrijednosti življenja kao suprotnosti fašizmu, a na izložbi se mogu pogledati likovni uraci djece popraćeni kratkim ilustriranim porukama mira, ljubavi i prijateljstva.

više

7. riječke sportske igre za djecu s teškoćama ...

Održane 7. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

Rijeka, 27. travnja 2015.
U sklopu projekta Rijeka – zdravi  grad u Dvorani mladosti na Trsatu u subotu su održane 7. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju, koje su zajednički su organizirali Grad Rijeka kroz projekt Rijeka - zdravi grad i Društvo športske rekreacije "Carolina 3,2,1".

više

Generalna skupština 1.jpg

26. Nacionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske

Rijeka, 26. travnja 2015.
Grad Rijeka je od 23. – 26. travnja bio domaćin 26.-tog Nacionalnog zasjedanja Europskog parlamenta mladih Hrvatske koje je okupilo stotinjak učesnika. Mladima iz različitih dijelova Hrvatske pružena je mogućnost upoznavanja s aktualnim političkim i socijalnim temama u Europi, a rezolucije usvojene na Generalnoj skupštini bit će dostavljene Hrvatskom Saboru i Europskom parlamentu.

više

Olimpijski festival 2.jpg

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Rijeke

Rijeka, 25. travnja 2015.
Na Stadionu Kantrida uspješno je održan 14. olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke, kojeg pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organiziraju Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka. U gradskom natjecanju sudjelovalo je 480 djece riječkih dječjih vrtića, a pobjednik, ekipa Kvarner 2, predstavljati će Rijeku na županijskom natjecanju.

više

Skupština HUK-a 1.jpg

Hrvatska udruga karnevalista održala skupštinu u Rijeci

Rijeka, 25. travnja 2015.
Hrvatska udruga karnevalista (HUK) održala je svoju redovnu proljetnu skupštinu u Rijeci. HUK okuplja 48 karnevalskih udruga iz cijele Hrvatske. Domaćini proljetne skupštine su Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke.

više

Tour of Croatia Rijeka 1.jpg

Kroz Rijeku prošla Međunarodna biciklistička utrka "Tour of Croatia"

Rijeka, 24. travnja 2015.
Na svojoj 3. etapi od Plitvica do Učke kroz Rijeku su prošli sudionici Međunarodne biciklističke utrke  "Tour of Croatia 2015 – Race through the natural beauty". Radi se o međunarodnoj etapnoj biciklističkoj utrci koja se ove godine premijerno održava od 22.do 26. travnja na trasi dugačkoj 900 kilometara duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

više

Upisi u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2015./2016. godinu

Rijeka, 24. travnja 2015.
Dječji vrtić Rijeka donio je novu Odluku o upisu djece i o mjerilima upisa za pedagošku 2015./2016. godinu koja sadrži podatke o vrstama programa odgoja i obrazovanja koje provodi Dječji vrtić Rijeka, uvjete upisa (za dosadašnje korisnike usluga i za novoprijavljene), način ostvarivanja prednosti pri upisu, način provođenja upisa te rokove za prijavu djece predškolske dobi u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2015./2016. godinu.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Uručenje donacije s Humanitarnog bala.jpg

PEGAZU-u uručena donacija prikupljena na Humanitarnom balu održanom u sklopu 32. međunarodnog riječkog karnevala

Rijeka, 23. travnja 2015.
Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom rotarijanskom balu, održanom u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, u sklopu 32. Međunarodnog riječkog karnevala, prikupljeno je 93.628,98 kuna. Ta su sredstva uplaćena na žiro računa Kluba za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka, a njime su kupljeni konj i sedlo za potrebe terapijskog jahanja i natjecanja.

više

Dani zdravlja logo.jpg

Najavljeni osmi Dani zdravlja

Rijeka, 23. travnja 2015.
Od 27. do 30. travnja u organizaciji Udruge FOSS MedRi, koju čine  studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci, po osmi put održat će se manifestacija Dani zdravlja. Ovogodišnji Dani zdravlja obuhvatit će dobrovoljno darivanje krvi, akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi te predavanje o kardiovaskularnim bolestima i dijabetesu.

više

Ex Bernardi.jpg

Konferencija i sajam Creative StartUp

Rijeka, 22. travnja 2015.
U okviru europskog projekta Creative StartUp, u gradskom prostoru u Ulici Ivana Grohovca 1A (ex Bernardi), od 7. do 9. svibnja održavat će se konferencija i sajam Creative Startup, uz popratni kulturni i klupski program, s osnovnim ciljem međunarodnog predstavljanja riječkih i regionalnih kreativaca.

više

eduroam pres 1.jpg

Rijeka postaje eduroam grad

Rijeka, 22. travnja 2015.
Ususret Europskim sveučilišnim igrama (ESI), koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci i ugostiti preko 5000 studenata sportaša, zahvaljujući suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Grad Rijeka svrstao se uz bok malobrojnih europskih gradova koji putem svoje bežične mreže nude uslugu eduroam i tako postao eduroam grad.

više

Redovna travanj.jpg

Razvojni zahvati u vodoopskrbu i odvodnju vrijedni 2,2 milijarde kuna

Rijeka, 21. travnja 2015.
Posljednjih godina na području grada Rijeke izvršena su velika ulaganja u gradnju komunalnih vodnih građevina, a investicijski ciklus, koji se prvenstveno odnosi na sustav javne odvodnje, nastavit će se i u narednom razdoblju, rekao je na svojoj redovnoj konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Vrijednost ulaganja koja su trenutno u realizaciji te pripremi procjenjuje se na oko 2,216 milijarde kuna ili 288 milijuna eura.

više

Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.

Rijeka, 18. travnja 2015.
Na temelju članka 9. stavka 1. Odluke o književnoj nagradi Drago Gervais (Službene novine Primorsko-goranske županije br. 22/07 i 40/09) Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisuje Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.g. Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva.

više

Student Day 2015.jpg

Najavljeno šesto izdanje Student Day Festivala

Rijeka, 17. travnja 2015.
Najnovije izdanje Student Day Festivala, koje će se održati 29. i 30. svibnja u Rijeci, nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni program te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Ovaj specifičan urbani festival tijekom šest godina postojanja prometnuo se u najveću studentsku zabavu u regiji.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Vikend škola poduzetništva.jpg

Vikend-škola poduzetništva za učenike riječkih osnovnih škola

Rijeka, 16. travnja 2015.
U okviru K.E.Š. programa koji se već sedam godina provodi u Rijeci s ciljem stjecanja poduzetničkih kompetencija mladih, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke i Dom mladih organiziraju Vikend-školu poduzetništva 2015. koja će se na temu "KESH UP – strategija i promocija nove računalne igre koja simulira poduzetničke procese", održati od 8. do 10. svibnja u dječjem odmaralištu Dvorac Stara Sušica.

više

Predstavljanje programa 70. obljetnice.jpg

Predstavljen program obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 13. travnja 2015.
Ove godine obilježava se 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata i oslobođenja Rijeke. Tim su povodom Grad Rijeka, Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke i Savez antifašističkih boraca i antifašista pripremili program, u sklopu kojeg će na Korzu biti postavljena izložba "Rijeka, sjećamo se – Fiume, ricordi“ - Fotografski vremeplov, 1945.-1947., s fotografijama iz fundusa Muzeja grada Rijeke.

više

Najava 11. Zborovanja izviđača.jpg

11. Zborovanje saveza izviđača Hrvatske

Rijeka, 8. travnja 2015.
Savez izviđača Hrvatske (SiH), po jedanaesti put organizira Zborovanje (okupljanje) izviđača svih dobnih skupina i kategorija članstva. Riječ je o jednoj od najvažnijih aktivnosti u organizaciji SiH-a. Domaćin Zborovanja, koje će se održati na području Sveučilišnog kampusa na Trsatu, 23.-24. svibnja ove godine je Savez izviđača Rijeke. Zborovanje se održava pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

više

Igralište Kampus - Trsat.JPG

Početak radova na uređenju igrališta Kampus

Rijeka, 3. travnja 2015.
Radovi na uređenju igrališta Kampus, koje se nalazi u blizini Sveučilišnog Kampusa Trsat, neposredno uz Ulicu Slavka Krautzeka, započet će 7. travnja 2015. godine i trajat će do kraja lipnja 2015.

više

Poziv građanima na predlaganje malih komunalnih akcija

Rijeka, 2. travnja 2015.
Na web stranici Grada Rijeke objavljen je jučer Javni poziv građanima Grada Rijeke, ovlaštenim predstavnicima suvlasnika stambeno-poslovnih zgrada i udrugama građana da podnesu svoje prijedloge za uređenje i održavanje objekata komunalne infrastrukture radi izrade Prijedloga plana komunalnih prioriteta za 2016. godinu.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Javni poziv za dodjelu subvencija.jpg

Podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima

Rijeka, 30. ožujka 2015.
Grad Rijeka objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva, koji obuhvaća deset mjera usmjerenih na poticanje konkurentske prednosti poduzetnika na tržištu te pružanja mogućnosti stručnog osposobljavanja i usavršavanja njihovih zaposlenika, za što je u proračunu predviđeno dva milijuna kuna. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2015. godine.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Situacija_Kostabela.jpg

Rekonstrukcija kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele

Rijeka, 13. ožujka 2015.
Rijeka promet obavještava građane da u ponedjeljak, 16. ožujka počinju radovi na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele. Promet će se tijekom izvođenja radova odvijati nesmetano, bez zatvaranja prometnice koja spaja Kantridu i Opatiju i obrnuto. Završetak radova predviđen je sredinom lipnja ove godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više