RCC Card.jpg

Počinje izdavanje gradske kartice studentima

Rijeka, 19. rujna 2014.
U ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine započinje izdavanje Rijeka City Card kartice studentima. Oni će svoje Prepaid kartice moći izraditi u poslovnici Autotroleja na Trgu bana J. Jelačića 3, odnosno u jednoj od osam poslovnica Erste banke: Jadranski trg 3, Fiumara 11, Petra Jurčića 2a, Kvaternikova 62, Nikole Tesle 11, Vjekoslava Spinčića 3/2, Viškovo 90 te Maršala Tita 9, Matulji.

više

Stara dobra lastika.jpg

„Naše ulice – naš izbor“ – Europski tjedan kretanja 2014.

Rijeka,19.rujna 2014.
U sklopu Europskog tjedna kretanja nadolazeći vikend prepun je zabavnih i edukativnih aktivnosti koje promoviraju kretanje i kvalitetniji život u urbanoj sredini. Petak je namijenjen školarcima koji će uživati u programu pod motom „Ulice su za igru“ , a u subotu se vrh Delte pretvara se u zonu plesnih, sportskih, rekreativnih i ekoloških aktivnosti uz nastup plesnih klubova i retro sportove.

više

Najava Mjeseca oralnog zdravlja.jpg

Mjesec oralnog zdravlja

Rijeka, 19. rujna 2014.
U povodu Hrvatskog mjeseca oralnog zdravlja Medicinski fakultet, Klinika za dentalnu medicinu sa suradnicima - Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko‐goranske županije, Colgateom i Gradom Rijeka provodi niz aktivnosti u cilju promocije važnosti oralnog zdravlja, kojima su obuhvaćena djeca vrtićke dobi s područja županije, učenici prvih i petih razreda osnovnih škola i osobe koje boluju od dijabetesa, budući je dijabetes bolest koja je ove godine u središtu pozornosti CED –europskog udruženja stomatologa.

više

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 17.09.2014.
12. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak, 25. rujna 2014. godine u u 9,30 sati u zgradi Grada Rijeke, Vijećnica, Korzo 16.

više

ESI.jpg

Otvoren javni natječaj za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016.

Rijeka, 18. rujna 2014.
Europske sveučilišne igre 2016. godine održat će se u Zagrebu i Rijeci. Tim je povodom otvoren javni natječaj za odabir izgleda i karaktera službene maskote ESI 2016., koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Natječaj je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

više

Objava kandidacijskih i zbirnih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke

Rijeka, 18. rujna 2014.
Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove/članice vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora. Kandidacijske liste i zbirne liste za svaki pojedini mjesni odbor možete pogledati u nastavku.

više

Plakat regate Tisuću otoka.jpg

U nedjelju starta druga regata Tisuću otoka

Rijeka, 18. rujna 2014.
U nedjelju 21. rujna startat će druga Regata tisuću otoka koja se jedri na trasi Rijeka - Porto Montenegro – Rijeka. Do sada su prijavljene 22 jedrilice iz 14 država spremne za izazov navigacijske regate među više od 1000 jadranskih otoka, a među njima 30- metarski Esimit Europa 2, koji plovi  pod pokroviteljstvom Europske zajednice.

više

Vrtić kao brodska terasa.jpg

Otvoren novi dječji vrtić Mavrica na Pehlinu

Rijeka, 17. rujna 2014.
Prigodnim programom, u nazočnosti brojnih uzvanika i djelatnika Dječjeg vrtića Rijeka, svečano je otvoren novoizgrađeni Dječji vrtić Mavrica na Pehlinu. Vrtić je s radom započeo 15. rujna ove godine, a može primiti 105 djece raspoređene u pet odgojnih skupina: 2 skupine jasličkog i 3 skupine vrtićkog uzrasta.

više

Zeleni_utikac.jpg

Rezultati javnog natječaja "Zelena energija u mom domu"- Neslužbena bodovna lista

Rijeka, 17. rujna 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 18. lipnja do 2. kolovoza 2014. godine. Na natječaj je pristiglo 17 prijava za ukupno 20 sustava, a rezultate možete pogledati u nastavku.

više

Promocija sporta na Korzu 2 (1).JPG

Promocija sportova na Korzu

Rijeka, 17. rujna 2014.
Promocija sportova na Korzu koja se trebala održati povodom obilježavanja  Hrvatskog olimpijskog dana, a koja je bila otkazana radi loših vremenskih prilika održana je danas, kao dio programa Europskog tjedna kretanja. Sportske udruge dobile su priliku da prezentiraju svoj rad.

više

zaklada.jpg

Svečana dodjela godišnjih nagrada Zaklade za akademsku godinu 2012./2013.

Rijeka, 17. rujna 2014.
U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je svečana dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2012./2013. Dodjeli nagrada u ime Grada Rijeke nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

više

35. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Uspješan rad gradskih komunalnih i trgovačkih društava u 2013. godini

Rijeka, 16. rujna 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo poslovanjem gradskih komunalnih i trgovačkih društava u 2013. godini, budući da su u teškim gospodarskim vremenima sva osim Energa iskazala dobit, a Energo je smanjio gubitak iz prethodne godine za 50%. Bez značajnijih promjena cijena usluga i uz stabilno poslovanje, komunalna i trgovačka društva u protekloj su godini investirala preko 200 milijuna kuna.

više

Ulica 1. maja.jpg

U četvrtak, 18. rujna počinju radova u Ulici 1. maja

Rijeka, 16. rujna 2014.
U četvrtak, 18. rujna započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja u Ulici 1. maja. Predviđeni rok trajanja radova je 10-tak dana, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produljiti. U vrijeme izvođenja radova Ulica 1. maja zatvara se za sav promet, izuzev vozila javnog gradskog prijevoza (Autotrolej), stanara, vlasnika poslovnih prostora te vozila  komunalnih službi i interventnih vozila.

više

RCC_Prepaid.jpg

Gradske kartice za osobe starije od 65 godina mogu se napraviti do 15. listopada

Rijeka, 16. rujna 2014.
U ponedjeljak, 15. rujna 2014. godine započelo je izdavanje Rijeka City Card kartice za skupinu 65+, u koju spadaju osobe starije od 65 godina i izdavanje kartica protiče bez većih problema. Umirovljenici dobne skupine 65 plus prepaid karticu mogu zatražiti sve do 15. listopada 2014. godine, a do tada za vožnju u autobusima Autotroleja mogu koristiti postojeću voznu kartu.

više

Radovi na prometnicama.jpg

Obimni radovi na sanaciji državnih i nerazvrstanih cesta u Rijeci

Rijeka, 16. rujna 2014.
Cestovnu mrežu Rijeke, dugu gotovo 400 kilometara, čine autoceste, državne ceste te nerazvrstane ceste. U srpnju su započeli, a u listopadu bi trebali završiti obimni radovi na sanaciji 8,2 kilometara državnih prometnica koje plaze kroz Rijeku, za što su Hrvatske ceste osigurale oko 10 milijuna kuna. Ovogodišnje ulaganje Grada Rijeke i Rijeka prometa u sanaciju nerazvrstanih cesta iznosi 21, 8 milijuna kuna, dok je za zimsku službu osigurano 3,7 milijuna kuna.

više

Keš 2014.1.jpg

Najavljeni novi upisi u Kreativno-edukativnu školu za mlade poduzetnike (K.E.Š.)

Rijeka, 12. rujna 2014.
K.E.Š. za mlade poduzetnike provodit će se i u školskoj godini 2014.-2015. kao izvanškolska aktivnost u suradnji Grada Rijeke i Doma mladih. Ove će se godine u provođenje projekta uključiti i OŠ Škurinje.

više

Naše ulice naš izbor.jpg

Europski tjedan kretanja u Rijeci

Rijeka, 12. rujna 2014.
Grad Rijeka i ove godine, u periodu od 16. do 21. rujna, obilježava Europski tjedan kretanja, manifestaciju posvećena održivoj mobilnosti. Ovogodišnji Europski tjedan kretanja odvija se pod motom "Naše ulice – Naš izbor", čime se želi ukazati na utjecaj građana na oblikovanje javnih prostora. Vodeći se tim sloganom, pripremljen je niz događanja, od anketiranja građana o izgledu ulica, preko prezentacije aktivnosti koje se mogu odvijati na ulici do pohoda šetnicom uz Rječinu.

više

RCC_Prepaid.jpg

Informacija o procesu izdavanja Gradske kartice

Rijeka, 5. rujna 2014.
U Autotroleju na Jelačićevom trgu i u poslovnicama Erste banke od početka tjedna traje izdavanje gradske kartice prvenstveno osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Do sada ih je izdano više od 2300 i uz manje gužve proces izrade kartica teče bez većih problema.

više

Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga

Rijeka, 9. rujna 2014.
Otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata učeničkih zadruga u školskoj godini 2014./2015. u kojem mogu sudjelovati sve učeničke zadruge sa područja grada Rijeke. Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2014. odnosno do iskorištenja sredstava.

više

RCC_Prepaid.jpg

Gradska kartica: prava Autotroleja od danas je moguće upisati i u poslovnici Erste banke

Rijeka, 8. rujna 2014.
Prava Autotroleja odnosno mjesečnu pokaznu kartu od danas je na gradsku karticu moguće upisati i u poslovnici Erste banke na adresi Jadranski trg 3a. Tako je od danas moguće u toj poslovnici Erste banke napraviti Prepaid gradsku karticu te na nju upisati pokaznu kartu.

više

Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 8. rujna 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu objavio je Poziv na predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke u 2015. godini. Javne potrebe u kulturi čine razne kulturne djelatnosti, programi, akcije i manifestacije od interesa za Grad Rijeku koje se sufinanciraju sredstvima Proračuna Grada Rijeke. Rok za podnošenje prijedloga programa traje od dana objave u novinama do 8. listopada 2014. godine.

više

DV Radost 1.jpg

Otvoren novi vrtić "Radost" na Turniću

Rijeka, 4. rujna 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je vrtić "Radost" na Turniću, koji je s radom je počeo 1. rujna, a može primiti 45 djece vrtićkog uzrasta. Novi vrtić omogućilo je otvaranje jasličkih skupina na Turniću i Krnjevu, čime se u potpunosti zadovoljila potreba za jasličnim kapacitetima u ovom dijelu grada.

više

RCC_Prepaid.jpg

Započelo izdavanje Gradskih kartica osnovnoškolcima i srednjoškolcima

Rijeka, 1. rujna 2014.
Kako je prošli tjedan i najavljeno, danas je u Rijeci započelo izdavanje gradskih kartica Rijeka City Card sustava. Iako svi građani već mogu zatražiti svoje kartice, u razdoblju od 1. do 13. rujna kartice trebaju napraviti osnovnoškolci i srednjoškolci te na kartice upisati mjesečne pokazne karte za rujan.

više